Na tretjem letošnjem odprtem turnirju Republike Slovenije za kadetinje in kadete sta se v organizaciji PPK Rakek na Rakeku prvega mesta veselila člana Mengša Gaja Kobetič in Aljaž Goltnik. Kobetičeva je v finalu s 3:1 (-8, 2, 9, 10) premagala Saro Tokič (Letrika), Goltnik pa je bil s 3:1 (10, -11, 6, 6) ugnal Jana Lipiča (Kema). Tretjega mesta sta se pri kadetinjah veselili Nuša Kadiš (Fužinar Inter Diskont) in Blažka Harkai (Kema), pri kadetih pa Jure Smodiš (Kema) in Miha Podobnik (Logatec).

Na prvih dveh letošnjih odprtih turnirjih sta konec septembra in konec oktobra slavili Sara Tokič in Nuša Kadiš, na Rakeku pa smo dobili še tretjo letošnjo zmagovalko. Zasluženo se je po tretjem mestu v Križah in drugem mestu v Logatcu, zmage veselila Gaja Kobetič, ki do finala ni izgubila niti enega niza. V polfinalu je premagala Kadiševo, v finalu pa je bila boljša še od zmagovalke Križ, Sare Tokič, ki je imela na poti do finala težje delo, saj je v četrtfinalu šele v petem nizu strla odpor Polone Hrovat (Fužinar Inter Diskont). Zelo izenačen je bil tudi njen dvoboj s Harkaijevo, ki ga je dobila s 3:1. Nastopilo je 43 kadetinj.

Še drugič v letošnji sezoni pa se je prvega mesta veselil Aljaž Goltnik, ki je bil najboljši že v Križah, v Logatcu pa ga je v klubskem finalu premagal Dejan Jokić. Na Rakeku je Jokića v četrtfinalu zaustavil Jure Smodiš, ki je po zaostanku dveh nizov na koncu slavil s 3:2, zanj pa je bil potem v polfinalu, prav tako v petem nizu, usoden Jan Lipič. Svojo odlično dnevno formo je Lipič unovčil že pred tem v četrtfinalu, ko je celo brez izgubljenega niza izločil sicer prvega nosilca turnirja Mihaela Kocjančiča (Arrigoni). V še boljši dnevni formi je bil drugi finalist, Aljaž Goltnik, ki je na poti do finala niz izgubil le v drugem krogu finalne skupine, ko mu ga je odvzel Blaž Lapajne (Muta). V prvem krogu je bil boljši od Marka Dimnika (Vesna), v četrtfinalu pa od Nina Šegule (Kema). V polfinalu je Goltnik premagal še Miho Podobnika, v finalu pa je po dveh izenačenih nizih na kolena spravil še Lipiča. Nastopilo je 64 kadetov.

Izidi 3. odprtega turnirja za kadetinje

Izidi 3. odprtega turnirja za kadete