Miha Štamcar, 17.02.2019 ob 21:11

Na prvem letošnjem ITTF Junior Circuit Premium turnirju v mladinski in kadetski konkurenci v Hodoninu na Češkem so se slovenski nastopi končali v prvem krogu glavnega turnirja za kadetinje. Gajo Kobetič je v kadetski konkurenci s 3:0 (6, 9, 6) zaustavila Ema Lovrić iz BiH, vsi drugi slovenski predstavniki so izpadli že v soboto.

Gaja Kobetič, ki je sicer na tretjem mestu slovenske kadetske lestvice, je v predtekmovanju v svoji skupini osvojila drugo mesto in se kot edina Slovenka prebila na glavni turnir. Na njem igralka Mengša ni imela svojega dne, saj je bila z izjemo drugega niza proti Lovićevi brez pravih možnosti za zmago.

V posamični konkurenci sta med kadetinjami Blažka Harkai in Nuša Kadiš v svoji predtekmovalni skupini osvojili tretje mesto, tretji je bil tudi Mihael Kocjančič, medtem ko sta bila Aljaž Goltnik in Miha Podobnik četrta. V dvojicah so se slovenski nastopi v glavnem končali v prvem krogu, le Kobetičeva in Kadiševa sta se prebili do drugega kroga. Obe slovenski ekipi sta v ekipnem delu tekmovanja osvojili četrto mesto.

V mladinski konkurenci so najboljši izid dosegle mladinke, ki so v ekipnem delu tekmovanja izpadle v četrtfinalu, manj uspeha pa je imela slovenska izbrana vrsta med posamezniki in v dvojicah. Do drugega kroga glavnega turnirja so se prebili Lea Paulin, Taj Lavrič in Matija Novel med posamezniki ter dvojici Matija Novel in Rok Trtnik ter Lara Opeka in Nicole Arlio iz Italije.