Miha Štamcar, 20.10.2018 ob 20:56

Po četrtem krogu lige Vzajemna 1. SNTL moški sta neporaženi le še dve ekipi, Krka in Maribor. Aktualni državni prvaki so s 5:1 premagali Kajuh Slovan, medtem ko so Mariborčani bili v derbiju kroga s 5:3 boljši od Inter Diskonta I, za katerega je to prvi letošnji poraz. Do svojih drugih letošnjih zmag so prišli Arrigoni, Savinja in Kema I. V ženski ligi Vzajemna 1. SNTL sta še naprej brez poraza Ljubljana, ki je v gosteh premagala Letriko in Arrigoni, ki je dobil derbi z Logatčankami s 5:1. Zmagi sta vknjižili še Vesna in Kema.

V Mariboru sta se pomerili ekipi, ki sta lani igrali v polfinalu končnice. Z 2:1 v zmagah so slavili Mariborčani, ki so v svoji vrsti imeli več razpoloženih igralcev. Pri Ravenčanih se je sicer izkazal Mitja Horvat, ki je dobil vse tri dvoboje, dva v petem nizu, vendar to ni bilo dovolj za njihovo zmago. V domači ekipi sta se dvakrat zmage veselila Matic Slodej in Danilo Piljak, eno zmago je dodal še Gregor Komac.

Do pričakovane zmage so v Drgančevju prišli aktualni državni prvaki. Po dvakrat sta zmagala Tilen Cvetko in Lorencio Lupulescu, enkrat tudi Tilen Novak, za goste pa je do zmage prišel Andraž Novak, ki je slavil v dvoboju Novakov, pošteno pa je namučil tudi Cvetka, saj je ta dvoboj izgubil šele v petem nizu.

Savinja je po zmagi v prejšnjem krogu proti Soboti prišla še do svoje druge zmage v letošnjem prvenstvu. Tokrat je v gosteh premagala drugo ekipo Mengša s 5:2. S tremi zmagami je imel največ zaslug za novo slavje Savinjčanov Jure Slatinšek, oba svoja dvoboja je dobil tudi Patrik Rosc, za domačo ekipo sta bila po enkrat uspešna Rok Trtnik in Aljaž Frelih.

Tudi Pucončani so prišli do druge zaporedne zmage. V prejšnjem krogu so doma premagali Arrigoni, danes so bili doma boljši od prve ekipe Mengša in to brez izgubljenega dvoboja. Najbolj prepričljiv je bil Tomaž Pelcar, ki je zmagal dvakrat, tako kot tudi Luka Norčič, ki je proti Klemnu Jazbiču do zmage prišel v petem nizu, tako kot tudi v dvoboju z Davidom Orešnikom. Enkrat je bil za domačine uspešen še Damjan Zelko.

Drugič so v letošnji sezoni slavili tudi Izoljani, a je bila pot do dveh točk vse prej kot lahka. V soboški ekipi je bil nepremagljiv Tomaž Roudi, ki je dobil vse tri svoje dvoboje, a to ni bilo dovolj za zmago. Erik Paulin in Matija Novel sta za domačo ekipo vpisala po dve zmagi, eno je dodal Taj Lavrič.

Državne prvakinje premočne za Logatčanke

Derbi kroga v prvi ženski ligi je bil v Izoli, s 5:1 pa so slavile domačinke. Aktualne državne prvakinje so izgubile le en dvoboj, in sicer je Katja Gutnik premagala Urško Čokelj, zato pa je bila v šestem dvoboju boljša od Kaje Okorn. Z odlično igro in dvema zmagama sta se izkazali Jana Ludvik in Lea Paulin, obe sta premagali tudi najboljšo gostujočo igralko Nino Zupančič. Brez poraza je tudi še Ljubljana, ki je slavila v Vrtojbi. Do svoje prve zmage v letošnji sezoni je prišla Simona Soldat, ki je danes tudi prvič dobila priložnost med najboljšimi slovenskimi klubi, dvakrat je zmagala Zala Veronik, po enkrat pa Tamara Pavčnik in Nika Veronik, ki je proti Tini Mozetič potrebovala pet nizov, da je strla njen odpor.

Pet dvobojev za dve točki so potrebovale tudi Založanke, ki so tako vpisale drugi par točk v letošnji sezoni. Anina Selak in Špela Trelec sta slavili po dvakrat, eno zmago je dodala najboljša zaloška igralka Ivana Zera. Do pričakovane druge zmage v letošnji sezoni sezoni je prišla tudi Kema, ki je Jeseničankam oddala le tri nize, dva v dvoboju z Barbaro Jančič šele 16-letna Ana Kovačec, enega v dvoboju z isto igralko pa leto dni starejša Nuša Vogrinčič. Ana Kovačec je dobila tudi uvodni dvoboj s Tamaro Pezič, dvakrat pa je za domačo ekipo slavila še Staša Matis.

Kajuh Slovan je bil prost.

Izidi 4. kroga lige Vzajemna 1. SNTL moški

Izidi 4. kroga lige Vzajemna 1. SNTL ženske