V zadnjem krogu 1. SNTL moški, ki je v letošnji sezoni potekala enokrožno, je v derbiju kroga vodilni Maribor v gosteh premagal aktualnega državnega prvaka, Krko, s 5:4. Do pomembne zmage je prišla Kema I, ki je bila doma s 5:2 boljša od ekipe ŠD SU in si je na ta način zagotovila nastop na zaključnem turnirju. V 1. SNTL ženske v zadnjem krogu rednega dela prvenstva ni bila odigrana tekma med Arrigonijem in Ljubljano, tako da so na prvem mestu končale Izolčanke.

Kar tri ure je trajal dvoboj lanskoletnih finalistov državnega prvenstva v namiznoteniškem centru Drgančevje. Domača ekipa je nujno potrebovala zmago, če se je želela uvrstiti na zaključni turnir, na drugi strani je bil cilj Mariborčanov redni del prvenstva končati brez poraza. V napetem obračunu so se na koncu veselili gostje, saj je v odločilni deveti partiji Matevž Črepanjak s 3:1 premagal Tilna Novaka. Za Črepanjaka je bila to edina zmaga na derbiju, po dve pa sta za vodilno ekipo rednega dela prvenstva prispevala Tomaž Roudi in Gregor Komac. Za Novomeščane sta bila po dvakrat uspešna Lorencio Lupulescu in Neven Karković.

Drugi derbi kroga bi moral biti na Ravnah na Koroškem, kjer pa je bilo vsega konec po dobrih tridesetih minutah. Gostje z Mute, ki v prejšnjem krogu niso mogli gostiti Mengša I, saj je njihova šolska telovadnica zaprta in do zdaj niso mogli narediti niti enega treninga, so na Ravne prišli s kadetsko ekipo, ki je bila proti domačinom brez pravih možnosti. »Sprašujem se, kakšna je moralna, etična in strokovna odločitev zveze, da se liga igra, če določeni klubi nimajo pogojev za igranje,« se je po tekmi spraševal Damjan Cvetko, predsednik NTK Xiom Muta. Za Ravenčane sta po dvakrat zmagala Aljaž in Andrej Godec, do ene zmage pa je prišel Žiga Kristijan Žigon.

Na zaključnem turnirju, ki bo v soboto, najverjetneje v Mariboru, pa bo igrala tudi Kema I, ki je v odločilni tekmi doma premagala ŠD SU. Za novomeško ekipo je bil obe zmagi prispeval Uroš Slatinšek, ki je dobil tudi priznanje za najboljšega posameznika v 1. SNTL. Nekdanji slovenski reprezentant je v ligi dobil vseh 25 dvobojev. Za Pucončane je trikrat slavil Tomaž Pelcar, po enkrat pa Luka Norčič in Tomaž Zelko.

Napeto je bilo tudi v Mengšu, kjer je domači Mengeš I v še enem maratonskem dvoboju s 5:4 premagal Savinjo, ki je med tednom v zaostali tekmi osmega kroga doma s 5:3 premagala Arrigoni. S po dvema zmagama sta se v domači ekipi izkazala David Orešnik in Andraž Avbelj. Avbelj je v odločilni deveti partiji s 3:1 premagal Patrika Rosca, ki je pred tem zabeležil dve zmagi. Dvakrat je za Savinjčane zmagal tudi Jaka Golavšek, za Mengšane pa je bil enkrat uspešen Klemen Jazbič.

Čeprav so Izolčani doma s 5:2 premagali Cornilleau Mengeš II, ki bo v prihodnji sezoni igral v drugi ligi, bodo vseeno morali igrati dodatne kvalifikacije. Junak domače ekipe je bil Erik Paulin, ki je dobil vse tri svoje dvoboje, po enkrat pa sta bila uspešna Matija Novel in Taj Lavrič. Po enkrat sta za goste zmagala tudi Aljaž Frelih in Rok Trtnik.

Neuradno so se na zaključni turnir za zdaj uvrstili Maribor, Inter Diskont, Xiom Muta in Kema I.

Brez derbija v Izoli

V prvi ženski ligi drugouvrščene Ljubljane ni bilo v Izolo, kar je njena že druga neodigrana tekma. Vse tri igralke Ljubljane imajo študijske obveznosti, tako da ne trenirajo, težje pa je zbolel njihov vodja Sašo Rozman. Odločitev o njeni usodi je v rokah liga odbora, Izolčanke pa so si že pred to tekmo zagotovile prvo mesto na lestvici. Na zaključnem turnirju bo priznanje za najboljšo igralko rednega dela prvenstva dobila Jana Ludvik, ki je v 37 dvobojih le trikrat izgubila.

Na zaključnem turnirju bosta ob Izolčankah zagotovo igral tudi Kajuh Slovan in Logatec. Kodeljevčanke so doma brez težav premagale Jeseničanke, ki bodo obstanek v prvoligaški konkurenci skušale priboriti v kvalifikacijski tekmi s Savinjo v gosteh. Za Kajuh Slovan sta bili po dvakrat uspešni Enya Moltara in Lara Opeka, enkrat pa Tjaša Novak. Brez izgubljenega niza so do novih dveh točk v Preserju, ki se seli v 2. SNTL, prišle tudi Logatčanke, za katere sta dvakrat zmagali Katja Gutnik in Nina Zupančič.

Na Ravnah na Koroškem je prišlo do odločitve, katera ekipa bo prvenstvo končala na sedmem oziroma osmem mestu. Junakinja dvoboja je bila Sara Tokič, ki je za gostje iz Vrtojbe priigrala vse tri zmage, po eno sta prispevali Tina Mozetič in Eva Cerkvenič, ki je v odločilni deveti partiji premagala Leo Kadiš. Za Ravenčanke sta po dvakrat slavili Polona Horvat in Nuša Kadiš.

V Puconcih je s 5:2 slavila Vesna, s tremi zmagami pa se je v gostujoči ekipi izkazala Špela Trelec, dve je dodala aktualna državna prvakinja Ivana Zera. Za Pucončanke sta po enkrat zmagali Staša Matis in Ana Kovačec. Ali bodo na zaključnem turnirju za naslov državnih prvakinj igrale tudi Založanke, bo odločal liga odbor.

V prvo ligo Kajuh Slovan in Cirkovce

V prihodnji sezoni bo po letu dni spet igral Kajuh Slovan, ki je v 18 tekmah le enkrat izgubil. Priložnost, da se vrnejo med najboljše, bodo imeli tudi Sobočani, ki so bili drugi, v dodatnih kvalifikacijah pa bodo v soboto gostili Arrigoni. Sobota ima v svojih vrstah tudi najbolj uspešnega igralca druge lige, Bojana Ropošo, ki je dobil 38 dvobojev, trikrat pa je mizo zapustil poražen. Iz lige je izpadel Logatec.

V 2. SNTL ženske so brez poraza prvo mesto osvojile Cirkovce, za katero je Katja Kranjc dobila vseh 14 posamičnih dvobojev, dva manj pa njena soigralka Ina Unger, vendar velja ob tem poudariti, da nista izgubili niti enega dvoboja. Priložnost za napredovanje bo imela tudi Savinja, ki bo v soboto gostila Jesenice.

Kranjski B2 v 2. SNTL

Zelo napeto je bilo v 3. SNTL moški, saj sta ekipi B2 in Savinja II prvenstvo končali z devetimi zmagami in porazom, vendar so imeli boljšo razliko v nizih Kranjčani, ki so napredovali v drugo ligo. Drugo savinjsko ekipo v soboto čaka kvalifikacijska tekma z Vesno, ki je bila v drugi ligi predzadnja. Najboljši igralec tretje lige je bil Jan Krč in B2, ki je dobil vseh 25 posamičnih dvobojev.

Izidi 9. kroga v 1.SNTL moški

Kema I – ŠD SU 5:2, Inter Diskont – Xiom Muta 5:0, Mengeš I – Savinja I 5:4, Arrigoni – Cornilleau Mengeš II 5:2, Krka – Maribor 4:5.

Vrstni red: Maribor 18 (45:17), Inter Diskont 16 (42:21), 3. Xiom Muta 12 (32:21) – tekma manj, 4. Kema I 10 (37:29), 5. Krka 10 (34:32), 6. Savinja I 8 (33:35), 7. Mengeš I 6 (22:35) – tekma manj, 8. ŠD SU 4 (31:41), 9. Arrigoni 4 (27:41), Cornilleau Mengeš II 0 (14:45).

Izidi 18. kroga v. SNTL ženske

Kema – Vesna 2:5, Inter Diskont – Letrika 4:5, Kajuh Slovan – Jesenice 5:0, Preserje – Logatec 0:5, Arrigoni – Ljubljana neodigrano.

Vrstni red: 1. Arigoni 34 (84:24) – tekma manj, 2. Ljubljana 28 (77:25) – dve tekmi manj, 3. Kajuh Slovan 28 (76:41), 4. Logatec 24 (75:51), 5. Vesna 22 (73:52), 6. Kema 14 (52:64), 7, Letika 14 (46:66), 8, Inter Diskont 10 (50:70), 9. Jesenice 4 (21:86), 10. Preserje 0 (10:85) – tekma manj.