Po dveh tednih premora se je s tekmami 17. kroga nadaljevalo državno prvenstvo v obeh ligah Vzajemna 1. SNTL. V ženski ligi je na Galjevici Ljubljana s 5:3 ugnala Kajuh Slovan, z zmago pa si je tudi že zagotovila prvo mesto po rednem delu tekmovanja. Prav tako se je s 5:3 končal obračun za tretje mesto, ki je pripadel Logatčankam. V Vrtojbi so aktualne državne prvakinje, Izolčanke, slavile s 5:1, na Preserju pa so s 5:0 derbi začelja dobile Jeseničanke. Tudi v prvi moški ligi so branilci naslova, Novomeščani, do zmage prišli v gosteh. S 5:1 so premagali Cornilleau Mengeš II, Ravenčani so doma s 5:3 premagali Kajuh Slovan, Mariborčani pa s 5:2 Arrigoni. Zadnjeuvrščeni Sobočani so pošteno namučili Pucončane, ki so do zmage prišli šele v devetem dvoboju, medtem ko so Savinjčani doma premagali Mengeš I.

Čeprav je Ljubljana povratnica v prvoligaško druščino, si je v rednem delu državnega prvenstva že zagotovila prvo mesto. Vendar so se morale za zmago proti sosedam s Kodeljevega pošteno potruditi, kajti v gostujoči ekipi se je s tremi zmagami, dvema v petem nizu, izkazala Lara Opeka, ki je premagala sestri Veronik in Nežo Breskvar. Več razpoloženih igralk je imel na voljo Borut Veren, po dvakrat sta bili uspešni Nika Veronik in Tamara Pavčnik, ki je igrala z vročino in enkrat Zala Veronik.

Izolčanke, ki bodo redni del prvenstva končale na drugem mestu, so v Vrtojbi izgubile le en dvoboj, in sicer je Urško Čokelj, ki je bila v uvodni tekmi boljša od Sare Maraž, premagala Tina Mozetič. S po dvema zmagama sta se v izolski ekipi lahko pohvalili Jana Ludvik in Lea Paulin.

V Logatcu je padla odločitev o tretjem mestu po rednem delu državnega prvenstva. S tremi zmagami je največ zaslug za zmago domače ekipe imela Nina Zupančič, dvakrat je bila uspešna še Katja Gutnik, ki je v odločilni tekmi s 3:2 strla odpor Ane Kovačec. Slednja je Pucončankam priborila prvo zmago, dve je nato prispevala še Staša Matis.

Jeseničanke so gostovale na Preserju, kjer so brez težav premagale domačo ekipo. Po dvakrat sta za jeseniško vrsto slavili Mojca Smolej in Nuša Bolte, eno zmago pa je dodala še Barbara Jančič.

Tudi Krka potrdila prvo mesto

V prvi moški ligi bodo s prvega mesta končnico začeli aktualni državni prvaki, ki so na gostovanju v Mengšu proti tamkajšnji drugi ekipi izgubili le en dvoboj, ko je bil Aljaž Frelih boljši od Tilna Novaka. Za Novomeščane sta po dve zmagi prispevala Tilen Cvetko in Lorencio Lupulescu, eno pa Tilen Novak.

Že v torek so Ravenčani doma premagali Kajuh Slovan, a so se morali za zmago pošteno potruditi. V gostujoči ekipi je blestel Andraž Novak, ki je dobil vse tri svoje dvoboje, zato pa sta v domači ekipi po dvakrat slavila Mitja Horvat in Janez Petrovčič, enkrat pa Darko Jamšek.

Mariborčani so doma gostom iz Izole oddali dva dvoboja. Po enkrat sta bila za goste uspešna Matija Novel in Erik Paulin, v domači ekipi je izkušeni, 49-letni Gregor Komac samo še enkrat več potrdil, da gre še vedno za odličnega igralca, saj je dobil vse tri svoje dvoboje. Dve zmagi je h končnemu uspehu mariborske ekipe dodal Matic Slodej.

Poraz Izolčanov v Mariboru so na najboljši možni način izkoristili Pucončani, ki pa so do dveh točk prišli šele v devetem dvoboju. V njem je Luka Norčič s 3:1 premagal Gregorja Kocuvana, težave gostom iz Puconcev pa sta povzročala Tomaž Roudi in Gaj Vidmar s po dvema zmagama. Po dvakrat sta za Kemo slavila tudi Damjan Zelko in Tomaž Pelcar.

V Grižah so se zmage veselili igralci Savinje, ki so svojega junaka imeli v Juretu Slatinšku, ki je premagal vse tri svoje nasprotnike, ob tem pa je izgubil le dva niza. Dvakrat je bil uspešen še Patrik Rosc, za Mengšane sta po enkrat zmagala Andraž Avbelj in Klemen Jazbič.

Izidi 17. kroga lige Vzajemna 1. SNTL ženske

Izidi 17. kroga lige Vzajemna 1. SNTL moški

Foto: MorelTV