Tri kroge pred koncem rednega dela prvenstva v ligi Vzajemna 1. SNTL sta v ženski in moški konkurenci vse bližje prvemu mestu ekipi Ljubljane in Krke. Ljubljančanke so doma s 5:1 premagale Kemo, medtem ko so Novomeščani s 5:2 slavili v Grižah. V prvi ženski ligi so Izolčanke, branilke naslova s 5:3 v gosteh premagale Vesno, Logatec je bil doma s 5:2 boljši od Letrike, Kajuh Slovan pa s 5:2 od Jeseničank. V prvi moški ligi so do edine domače zmage prišli Ravenčani, ki so s 5:3 ugnali Pucončane, v gosteh pa so do zmag prišli Izolčani, ki drugi ekipi Mengša niso oddali niti enega dvoboja, Mariborčani so v Murski Soboti zmagali s 5:1, prva ekipa Mengša pa v Ljubljani proti Kajuh Slovanu s 5:3.

Varovanke Boruta Verna, ki so bile v prejšnjem krogu proste, so se doma pomerile s Pucončankami, ki so trenutno četrte in se s Kajuh Slovanom borijo za polfinale končnice. Toda proti edini neporaženi ekipi v ligi Vzajemna 1. SNTL so bile brez pravih možnosti za uspeh. Do edine zmage so prišle po zaslugi Staše Matis, v domači ekipi pa sta se s po dvema zmagama izkazali Tamara Pavčnik in Nika Veronik, enkrat pa je do nje prišle še Nika Veronik.

Branilke naslova državnih prvakinj, Izolčanke, so se morale v Zalogu pošteno potruditi, da so zlomile odpor domače Vesne, ki je po dveh zmagah Ivane Zere in ene Špele Trelec vodila s 3:1. V preostalih treh dvobojih so bile boljše varovanke Saša Lasana, v pravem maratonskem dvoboju pa je do odločilne zmage prišla Jana Ludvik, ki je v petem nizu Tjašo Supanič premagala s 14:12. Ob Ludvikovi, ki je dobila tudi dvoboj s Špelo Trelec, je dvakrat slavila še Lea Paulin, enkrat pa Urška Čokelj.

Vse bližje tretjemu mestu po rednem delu državnega prvenstva so Logatčanke, ki so s tremi zmagami Nine Zupančič in dvema Katje Gutnik ugnale Vrtojbenke. Za ekipo Letrike sta po enkrat slavili Lara Kompara in Tina Mozetič. V igri za polfinale končnice so po zmagi nad Jeseničankami ostale igralke Kajuh Slovana. S tremi zmagami je bila junakinja tekme Lara Opeka, ki je izgubila le en niz, dvakrat je bila uspešna še Tjaša Novak, v gostujoči ekipi sta po enkrat zmagali Barbara Jančič in Nuša Bolte.

Derbi na Ravnah domačinom

V prvi moški ligi so se aktualni državni prvaki v petek morali kar pošteno potruditi, da so zlomili odpor domače Savinje, saj so dva od petih dvobojev dobili s 5:2. Res je, da sta tudi Patrik Rosc in Jure Slatinšek do svojih zmag za domačo ekipo prišla šele v petem nizu, sicer pa je ob odsotnosti Tilna Cvetka za Novomeščane zaigral trener Neven Karković, ki je prišel do treh zmag, dvakrat pa je bil uspešen še Lorencio Lupulescu.

Do edine domače zmage so v 15. krogu prišli Ravenčani, ki so premagali Pucončane. V gostujoči ekipi je blestel Tomaž Pelcar, ki je dobil vse tri svoje dvoboje, medtem ko sta pri domačinih Mitja Horvat in Darko Jamšek slavila po dvakrat, eno zmago pa je dodal še Miha Jamšek.

Z zmagama v gosteh sta Arrigoni in Mengeš I še ostala v igri za četrto mesto. Izolčani so brez izgubljenega dvoboja do dveh točk prišli proti drugi ekipi Mengša. Za goste sta po dvakrat zmagala Erik Paulin, obakrat brez izgubljenega niza in Matija Novel, prav tako s 3:0 je slavil tudi Taj Lavrič. Na Kodeljevem sta Klemen Jazbič s tremi zmagami in David Orešnik z dvema, prvo ekipo Mengša še obdržala v boju za četrto mesto, za Kajuh Slovan pa je bil dvakrat uspešen Andraž Novak in enkrat Domen Peperko. Že v četrtek pa so Mariborčani z dvema zmagama Matevža Črepnjaka in Danila Piljaka ter eni Aneja Bradača Vranca premagali Sobočane. V domači ekipi je bil uspešen le Gaj Vidmar.

Izidi 15. kroga lige Vzajemna 1.SNTL ženske

Izidi 15. kroga lige Vzajemna 1. SNTL moški