V Linzu je v organizaciji tamkajšnjega kluba SPG Linz od minulega petka do danes potekal mednarodni turnir v mladinski in kadetski kategoriji. Pod vodstvom Uroša Slatinška, sicer igralca SPG Linz in trenerja v ŠD SU sta se turnirja v mladinski kategoriji udeležila Mitja Omerzel (ŠD SU) in Aljaž Godec (Fužinar Inter Diskont) ter mlajši kadetinji Lana Slatinšek (ŠD SU) in Ana Leskošek (Savinja), ki sta v ekipni konkurenci tekmovanje končali na drugem mestu.

Turnirja se je skupaj udeležilo 470 igralcev in igralk in tridesetih držav. Tekmovanje je potekalo na 73 mizah, v štirih dneh pa je bilo odigrano več kot pet tisoč dvobojev. Zanimivo je, da so sodili tekmovalci sami, saj je bil na dvanajst miz le po en sodnik.

Z dobrimi igrami so se izkazali tudi slovenski predstavniki. Do najboljšega izida sta prišli Lana Slatinšek in Ana Leskovšek, ki sta v ekipnem delu pri mlajših kadetinjah osvojili drugo mesto. V posamični konkurenci je bila bolj uspešna Leskoškova, ki je tekmovanje končala z delitvijo petega in osmega mesta, od devetega do šestnajstega pa se je uvrstila Slatinškova.

V ekipnem delu tekmovanja sta Mitja Omerzel in Aljaž Godec osvojila 16. mesto, v posamični konkurenci pa je dlje prišel Godec. Član Fužinarja Inter Diskonta si je delil 9. do 16. mesto, medtem ko je Omerzel tekmovanje končal od 17. do 32. mesta.