V soboto so bile na sporedu tekme zadnjega, 18. kroga, rednega dela lige VZAJEMNA 1. SNTL za člane in članice. Branilka naslova v moški konkurenci, Krka, je v odločilni tekmi za prvo mesto po rednem delu v pravi drami s 5:4 premagala Inter Diskont I, v polfinalu končnice pa bosta igrala še Maribor, ki je v gosteh s 5:2 premagal Kajuh Slovan I ter Kema I, ki je v gosteh z 1:5 izgubila proti Savinji Lean Rešitve. Mengšani so s 5:0 v gosteh premagali Ptujčane, ki so tekmovanje končali brez osvojene točke. S prvega mesta bodo polfinale končnice začele tudi lanskoletne državne prvakinje, Izolčanke, ki so doma s 5:1 premagale Logatec. Z istim številom točk je redni del državnega prvenstva z zmago s 5:0 v Muti končala Vesna, v polfinalu pa bodo igrale še Logatčanke ter Kajuh Slovan, ki je bila že v torek s 5:2 boljša od Letrike.

Pravo namiznoteniško poslastico so videli gledalci v Novem mestu, kjer je o prvem mestu po rednem delu državnega prvenstva odločal dvoboj med domačo Krko in ravenskim Inter Diskontom. V gostujoči ekipi je bil nepremagljiv Mitja Horvat, ki je dobil vse tri dvoboje, enkrat je bil uspešen tudi Janez Petrovčič, vendar je bilo to premalo za mlado domačo ekipo, v kateri sta po dvakrat zmagala Tilen Cvetko in Peter Hribar, eno pomembno zmago pa je dodal tudi Tilen Novak, ki je bil boljši od Ožbeja Potočnika.

Z zmago v Ljubljani proti Kajuh Slovanu, ki bo moral igrati kvalifikacije za obstanek med najboljšimi slovenskimi klubi, je tretje mesto potrdil Maribor. Oba posamična dvoboja je za mariborsko ekipo dobil Danilo Piljak, dvakrat je bil uspešen še Matevž Črepnjak, enkrat pa tudi Matic Slodej, medtem ko sta se v domači ekipi zmage veselila Denis Pintar in Andraž Novak. V končnici bo igrala še Kema I, ki je v zadnjem krogu izgubila v Lučah. Razpoloženi domačini, ki so sezono končali na petem mestu, so gostom iz Puconcev oddali le en dvoboj, dobil ga je Damjan Zelko, zato pa sta Miha Grampovčnik in Patrik Rosc zmagala po dvakrat, enkrat pa tudi Jure Slatinšek.

Vroče in napeto je bilo tudi v Izoli, saj je Matija Novel zmago domači ekipi prinesel šele v devetem dvoboju. Nadarjeni 15-letni Matija Novel je po hudem boju s 3:2, zadnji niz se je končal z izidom 15:13, domačinom prinesel dve točki po zmagi nad Gregorjem Kocuvanom. Največ zaslug za šesto izolsko zmago v sezoni, s katero so se učvrstili na osmem mestu, pa je imel Erik Paulin, ki je dobil vse tri dvoboje, enkrat pa je bil za Arrigoni uspešen še Michele Vigini. Za Sobočane, ki so letošnje državno prvenstvo končali na sedmem mestu, sta po dvakrat zmagala Bojan Pavič in Tomaž Roudi.

Iz prvoligaške druščine se brez zmage poslavljajo Ptujčani, ki proti Mengšanom niso osvojili niti dvoboja. Za šestouvrščene goste iz Mengša sta bila dvakrat uspešna Klemen Jazbič in David Orešnik ter enkrat Andraž Avbelj.

V polfinalu končnice, ki se bo začela 6. maja, se bodo pomerili Krka – Kema in Inter Diskont I – Maribor, iz lige je izpadel Ptuj, medtem ko bo Kajuh Slovan igral v kvalifikacijah za obstanek v ligi.

V ligi VZAJEMNA 1. SNTL za članice so Izolčanke z zmago proti Logatcu potrdile prvo mesto po rednem delu državnega prvenstva, ki so ga končale z enim porazom. Tako kot tudi Vesna, a so bile v medsebojnem dvoboju boljše igralke Arrigonija, ki so po porazu s 3:5 v drugem delu prvenstva Založanke s 5:2. Proti Logatčankam sta bili dvakrat uspešni Lea Paulin, aktualna državna prvakinja do 21 let in Jana Ludvik, eno zmago pa je dodala Urška Čokelj, medtem ko je bila za gostje uspešna Nina Zupančič.

Vesna je v Muti do zmage prišla brez izgubljenega dvoboja. Po dvakrat sta slavili Kristina Pavič Rahotin in Ivana Zera, enkrat še Tjaša Supanič, domačinke pa so se s porazom poslovile od igranja v polfinalu končnice. Redni del državnega prvenstva so končale z 20 točkami, kolikor sta jih zbrala tudi Kajuh Slovan in Kema. Ljubljančanke so pred svojimi navijači že v torek premagale Letriko. S tremi zmagami se je izkazala Lara Opeka, z dvema pa Tjaša Novak, za gostje sta bili uspešni Tina Mozetič in Gaja Mavri, Pucončanke pa so do dveh točk prišle v Preserju. Za domačinke, ki se z eno zmago poslavljajo iz prve lige, je dvakrat zmagala Rebeka Lukič, za Kemo je vse tri dvoboje dobila Staša Matis, po enkrat pa sta se veselili Nuša Vogrinčič in Ana Kovačec. Ker so v medsebojnih dvobojih trikrat zmagale Ljubljančanke, bodo v polfinalu končnice igrale varovanke Špele Polončič, končno peto mesto je osvojila Kema, šesto pa Muta.

Najbolj napet obračun zadnjega kroga je bil na Jesenicah, kjer je 57-letna Milana Krmelj premagala 23 let mlajšo Martino Komovec za četrto jeseniško zmago v letošnji sezoni. Milana Krmelj je sicer dobila še en dvoboj, dvakrat je bila uspešna Nuša Bolte, enkrat pa tudi Anja Krmelj, za Ptujčanke, ki so prvenstvo končale kot osme, je bila Katja Kranjc uspešna trikrat, enkrat pa tudi Martina Komovec.

Polfinalna para končnice, ki se bo začela 19. maja, sta tako Arrigoni – Kajuh Slovan in Vesna – Logatec, iz lige pa bo izpadlo Preserje. Novi član je Ljubljana, ki letos ni igrala, saj je bila edina članica 2. SNTL za ženske.

Izredno napet je bil tudi zadnji deseti krog v drugi moški namiznoteniški ligi. Napredovanje med najboljše slovenske klube si je zagotovil Cornilleau Mengeš II, ki je v odločilni tekmi v Kočevju s 5:4 premagal do zadnjega kroga vodilni Melamin. Junak dvoboja je bil s tremi zmagami Rok Trtnik, dvakrat je slavil Nejc Erjavec, za domačine je dvakrat zmagal Tim Zajec, po enkrat pa Tadej in Damijan Vodušek. Ekipa iz Kočevja si je z drugim mestom priborila pravico nastopa dodatnih kvalifikacijskih tekem za uvrstitev v prvo ligo proti Kajuh Slovanu. V 3. SNTL moški je izpadel Prebold, ki je v zadnjem krogu izgubil obe svoji tekmi, v kvalifikacije za obstanek v ligi pa bo morala Ilirija, ki je v odločilni tekmi izgubila z Vesno.

Ilirija se bo za obstanek v 2. SNTL borila s Križami, ki so bile v 3. SNTL druge, brez poraza pa je prvo mesto osvojil ŠD SU.

Izidi 18. kroga v VZAJEMNA 1. SNTL člani

Izidi 18. kroga v VZAJEMNA 1. SNTL članice

Izidi 10. kroga v VZAJEMNA 2. SNTL člani

Izidi 10. kroga v VZAJEMNA 3. SNTL člani