Tudi v letošnji sezoni sta v obeh ligah Vzajemna 1. SNTL slavili ekipi, ki sta bili najboljši že lani. Varovanci Nevena Karkovića so po zmagi v Mariboru s 5:2, pred svojimi navijači danes slavili s 5:1 in prišli tako že do svojega šestega zaporednega naslova državnih prvakov. Veselo pa je bilo tudi v taboru branilk naslova, Arrigoniju, ki je tudi tekmo v Ljubljani dobil s 5:2. Za Izolčanke je to tretji zaporedni naslov.

Novomeščani na povratni finalni tekmi niso ničesar prepustili naključju, saj je bil namesto Tilna Novaka v postavi tudi Neven Karković, ki pa dvoboja z Maticem Slodejem ni začel najbolje, saj je uvodni niz pripadel Mariborčanu. Čeprav je Karković že v naslednjem nizu izid izenačil, je Slodej še enkrat prišel do prednosti. V četrtem je bil veliko boljši Karković, v izenačenem petem nizu pa je bil bolj zbran 27-letni Mariborčan.

Čeprav je bila v nadaljevanju dvoboja to edina mariborska zmaga, so Mariborčani domačinom nudili dostojen odpor, saj so se morali Novomeščani, z izjemo gladke zmage Lorencia Lupulescuja nad Slodejem, pošteno potruditi, da so zlomili odpor gostov. Danilo Piljak je Lupulescuju odvzel en niz, izkušeni Gregor Komac je proti Tilnu Cvetku igral pet nizov, prav tako je slovenski državni prvak do 21 let pet nizov potreboval tudi v dvoboju z Matevžem Črepnjakom. V obračunu najstarejših igralcev finalne tekme, 47-letnega Karkovića in tri leta starejšega Komaca, se je zmage s 3:1 veselil nekdanji hrvaški reprezentant. Za Krko je bil to že šesti zaporedni naslov državnih prvakov, Mariborčani pa so, tako kot lani, prvenstvo končali na drugem mestu, tretji je bil Inter Diskont I.

V sredo so Ljubljančanke v Izoli na prvi finalni tekmi vodile z 2:0, z 2:0 pa je v nizih proti Jani Ludvik vodila tudi Tamara Pavčnik, nato pa varovanke Saša Lasana nasprotnicam niso oddale niti niza. Tudi povratna tekma v Ljubljani se je za Izolčanke začela spodbudno, saj je Lea Paulin s 3:1 premagala Niko Veronik. Pavčnikova je nato brez težav premagala Urško Čokelj, zato pa sta izkušena Jana Ludvik in Paulinova svoji ekipi prinesli tri zmage. Ludvikova je na kolena spravila sestri Zalo in Niko Veronik, v maratonskem obračunu pa je bila Paulinova boljša od Pavčnikove. Ko je Zala Veronik premagala Urško Čokelj, so si v domačem taboru nadejali preobrata, toda »lovka« Ludvikova je bila še drugih v finalnih tekmah boljša od Pavčnikove, kar je bilo dovolj za tretji zaporedni naslov izolske ekipe, ki je redni del prvenstva končala na drugem mestu. Toda v končnici so bile Izolčanke v najboljši formi, medtem ko so se morale novinke v prvi ligi zadovoljiti z drugom mestom. Tretji je bil Logatec.

Liga Vzajemna 1. SNTL moški

Druga finalna tekma končnice

Krka – Maribor             5:1

Neven Karković – Matic Slodej            2:3 (-8, 6, -6, 3, -12)

Lorencio Lupulescu – Danilo Poljak   3:1 (6, 9, -10, 3)

Tilen Cvetko – Gregor Komac               3:2 (-9, 3, ,5, -8, 6)

Lorencio Lupulescu  – Matic Slodej     3:0 (4, 4, 8)

Neven Karković – Gregor Komac         3:2 (7, 9 -4, 10)

Tilen Cvetko – Matevž Črepnjak           3:2 (-9, 7, 9, -7, 8)

Liga Vzajemna 1. SNTL ženske

Druga finalna tekma končnice

Ljubljana – Arrigoni       2:5

Nika Veronik – Lea Paulin            1:3 (-5, -3, 6, -4)

Tamara Pavčnik – Urška Čokelj    3:0 (1, 2, 7)

Zala Veronik – Jana Ludvik           1:3 (-9, -9, 9, -6)

Tamara Pavčnik – Lea Paulin        1:3 (-7, -15, 5, -9)

Nika Veronik – Jana Ludvik           0:3 (-11, -9, -8)

Zala Veronik – Urška Čokelj           3:0 (5, 10, 5)

Tamara Pavčnik – Jana Ludvik     1:3 (-7, 8, -11, -5)