Na mednarodnem odprtem prvenstvu Hrvaške se je v moški konkurenci med šestnajst najboljših uspelo uvrstiti Deniju Kožulu, ki je v prvem krogu s 4:2 (11, -9, -7, 7, 12, 6) premagal Francoza Romaina Lorentza, v drugem krogu pa s 4:1 (7, -10, 12, 8, 9) še Ukrajinca Jevgena Priščepa. V osmini finala bo njegov nasprotnik Egipčan Mohamed El-Beiali. Aktualni slovenski državni prvak se je od nadaljnjega tekmovanja poslovil v prvem krogu. S 4:3 (-9, 9, -4, -7,  9, 9, 9) je bil boljši od njega Kitajec Jiaji Wu, ki zdaj nastopa za Dominikansko republiko.

Enaindvajsetletni Deni Kožul je proti neugodnemu Francozu Lorentzu, zaostajal z 1:2 v nizih, nato pa je z odličnim vračanjem nasprotnikovih servisov s forhendom poskrbel za preobrat. Tudi v drugem krogu je imel veliko težav z Ukrajincem Priščepo, vendar je bil v končnicah dovolj zbran, da si je priboril nastop v osmini finala.

Zelo blizu napredovanju je bil tudi Darko Jorgič, saj je proti Wuju, ki je pred osmimi leti še igral za Kitajsko, zadnja leta pa igra za Dominikansko republiko, vendar igra v kitajski superligi, vodil s 3:1. Žal nadaljevanje za Jorgiča, ki je imel po besedah njegove trenerke Andreje Ojsteršek Urh težave na sprejemu servisa in prehodu na rezano žogo, ni bilo več tako uspešno, saj je vse tri preostale nize izgubil na razliko.

Tudi v konkurenci do 21 let se je Kožul uvrstil med 16 najboljših, saj je v prvem krogu brez težav opravil z Izraelcem Mathanom Simonom s 3:0 (2, 4, 5), v pravi drami pa je bil v drugem krogu boljši še od Angleža Toma Jarvisa iz Anglije s 3:2 (-16, 8, -11, 6, 8). Že nekoliko utrujeni Kožul je nato v osmini finala z 0:3 (7, 8, 7) izgubil proti Dancu Andersu Lindu, ki je v prvem krogu s 3:2 (2, -9, 8, .5, 6) izločil tudi Toma Šfiligoja. V prvem krogu je s tekmovanjem končal tudi Peter Hribar, ki ga je s 3:0 (3, 2, 6) premagal Madžar Bence Majoros.

Med dekleti se je v konkurenci do 21 let od treh slovenskih predstavnic do drugega kroga prebila le Ana Tofant, ki je v prvem krogu s 3:0 (8, 8, 14) premagala Nadeždo Bogdanovo iz Belorusije. V drugem krogu je Tofantovo izločila Izabela Lupulesku iz Srbije z 0:3 (-9, -8, -10). Za Aleksandro Vovk in Katarino Stražar sta bili v prvem krogu usodni japonski igralki, Vovkovo je s 3:0 (7, 2, 4) premagala Saki Shibata, Stražarjevo pa s 3:1 (-9, 8, 5, 2) Miyuu Kihara.