Miha Štamcar, 27.03.2019 ob 15:29

Najbolje uvrščena slovenska namiznoteniška igralca na svetovni lestvici, Bojan Tokič in Darko Jorgič, sta končala s svojimi nastopi na prvem letošnjem Seamaster 2019 ITTF World Tour, ki se odvija v Dohi. Za Tokiča je bil usoden Japonec Masatako Morizono, za Jorgiča pa Nemec Bastian Steger.

Še enkrat več se je potrdilo, da Tokiču levoroki Morizono nikakor ne leži. Japonec, ki je na svetovni lestvici na 45. mestu, se pravi šest mest pred Tokičem, je bil zanj, z izjemo drugega niza, nerešljiva uganka. Končni izid je bil 4:1 (8, -7, 4, 8) za 23-letnega Morizona.

Čeprav je bil v vseh štirih nizih Jorgič blizu zmage nad 38-letnim Stegerjem, ki je trenutno na 65. mestu, pred petimi leti je bil celo 18., je Nemec slavil s 4:0 (11, 10, 8, 9). V prvem nizu je slovenski državni prvak vodil že z 10:7 in 9:7, prav tako tudi v tretjem, v drugem pa je Steger povedel s 6:0, v končnici pa se mu je Jorgič približal na točko zaostanka (8:9), a je izkušeni Nemec z dvema dobrima servisoma prišel do končne zmage.

»Morda bi bilo za Bojana in Darka bolje, če bi bil žreb obraten, saj predvsem Bojanu Mozirono nikakor ne leži. Tudi danes je prihajal v položaj, ko preprosto ni vedel, kako naj izvaja začetni udarec. Darko je bil v vseh štirih nizih blizu uspeha, a se mu ni izšlo. V bistvu bo moral vračanje servisa ‘flip’ ali ‘banana’, kar sicer proti določenim igralcem že uporablja, dodelati do onemoglosti,« je nastopa svojih varovancev v Katarju ocenila Andreja Ojsteršek Urh, selektorka slovenske izbrane vrste.

 To je bil tudi zadnji turnir pred svetovnim prvenstvom, ki bo od 21. do 28. aprila v Budimpešti.