V nedeljo so se na evropskem prvenstvu mlajših kategorij v Ostravi od tekmovanja poslovili skorajda vsi slovenski predstavniki. Lara Opeka in Mihael Kocjančič sta bila edina, ki sta v posamični konkurenci igrala na glavnem turnirju, vendar sta oba izgubila v drugem krogu, prav tako so v drugem krogu izgubile dvojica Lara Opeka in Tjaša Novak ter Lea Paulin in Švicar Barish Moullet v mladinski konkurenci, v kadetski pa je bil drugo krog usoden za dvojico Miha Podobnik in Aljaž Goltnik. V tolažilni skupini bo v ponedeljek igrala le še Katarina Stražar, ki se je uvrstila v tretji krog.

Za Laro Opeko je bila v drugem krogu glavnega turnirja usodna Moldavka Natalia Brinza s 4:2, v paru s klubsko soigralko Kajuh Slovana Tjašo Novak pa sta v igri dvojici z 0:3 izgubili proti Švedinjama Jennie Edinsson in Almi Roose. Zaradi poškodbe je svoj dvoboj drugega kroga glavnega turnirja moral predati kadet Mihael Kocjančič, tako da se je v tretji krog uvrstil Slovak Jakub Goldir, medtem ko sta bila Francoza Felix Lebrun in Thiabault Poret v drugem krogu s 3:0 boljša od kadetske dvojice Miha Podobnik in Aljaž Goltnik.

V tolažilni skupini mladink se je Katarina Stražar uvrstila v osmino finala, v drugem krogu je izpadla Lea Paulin, že v prvem pa Tjaša Novak. Pri mladincih je Aljaž Godec s tekmovanjem v tolažilni skupini končal v prvem krogu, za Roka Trtnika in Taja Lavriča pa je bil usoden drugi krog. Nekaj podobnega velja tudi za Aljaža Goltnika in Miho Podobnika pri kadetih, saj sta po zmagi v prvem krogu, v drugem oba končala s tekmovanjem. Tudi kadetinje so končale s tekmami v tolažilni skupini. Nuša Kadiš je bila premagana v prvem krogu, Blažka Harkai in Sara Tokič pa v drugem.