Čeprav je Darko Jorgič v prvem krogu glavnega turnirja v pravem maratonskem dvoboju izgubil proti neugodnemu ruskemu »lovcu« Arturju Abusevu s 3:4 (-7, 7, -9, 9, -8, -4), se bo slovenska ekspedicija na evropskem prvenstvu do 21 let iz Portugalske vseeno vrnila s kolajno. Zanjo je v Gondomarju poskrbela dvojica Darko Jorgič in Peter Hribar, ki je v četrtfinalu s 3:0 (7, 3, 9) nadigrala romunsko dvojico Cristian Pletea in Rares Sipos. V nedeljo bosta Jorgič in Hribar v polfinalu igrala z Italijanoma Antoninom Amatom in Daneilom Pintom.  Dvoboj se bo začel ob 10.40.

Po četrtkovi zmagi v prvem krogu, ko sta Jorgič in Hribar ugnala Daniela Oraca iz Slovaške in Stefana Todorova iz Bolgarije, sta danes dopoldne v osmini finala s 3:1 (5, -9, 9, 4) ugnala še italijansko-belgijsko dvojico Matteo Mutti in Laurens Devos. Za pravi podvig pa sta dvakratna slovenska državna prvaka med dvojicami poskrbela v četrtfinalu, kjer sta se pomerila s prvima nosilcema turnirja, Romunoma Cristianu Pleteu in Raresu Siposu. Ne samo, da sta ju Jorgič in Hribar premagala, pač pa sta ju v prvih dveh nizih tudi nadigrala. Svojo odlično igro sta potrdila še z zmago v izenačenem tretjem nizu.

»Res je škoda za poraz proti Abusovu, ampak je bil dvoboj res dober, dal sem vse od sebe in resnično si nimam česa očitati. Kar mi ni uspelo v posamični konkurenci, sva s Petrom naredila med dvojicami. Proti Romunoma sva resnično prikazala odlično igro, tako da jima niti v enem trenutku nisva dovolila, da bi se razigrala. Mislim, da imava zdaj lepe možnosti morda celo za zlato kolajno. Proti Italijanoma sva v vlogi favoritov, vendar se zavedava, da se obeta dolg dvoboj in da bova morala ves čas ostati zbrana,« je po zmagi, ki je slovenskemu namiznemu tenisu prinesla novo kolajno na velikih tekmovanjih, dejal Darko Jorgič.

»Zelo sem vesel, da nama je uspel zgodovinski uspeh in presrečen sem, da nama je uspelo premagati prva nosilca. Zagotovo imava lepe možnosti tudi za naprej, zagotovo pa tekma v polfinalu ne bo enostavna. Dala bova vse od sebe in verjamem, da lahko zmagava,« pa je Jorgiča dopolnil Peter Hribar, ki je že v posamični konkurenci opozoril nase z zmago proti petemu nosilcu evropskega prvenstva, Belorusu Aleksandru Haninu.

Žal pa se je od nadaljnjega tekmovanja že v prvem krogu glavnega turnirja moral posloviti Darko Jorgič, ki se je pomeril z neugodnim Rusom Arturjem Abusovom, ki je v petek v skupini s 4:2 premagal tudi Hribarja. Aktualni slovenski državni prvak, ki je bil na Portugalskem drugi nosilec, je proti Rusu vodil s 3:2 v nizih, vendar to ni bilo dovolj za končno zmago, kajti v napetem nadaljevanju je bil ruski »lovec« bolj zbran in je zasluženo prišel do zmage. »Še enkrat več se je pokazalo, da Darko težko igra proti ‘lovcem’, vendar mu nimam česa očitati. Dal je vse od sebe, vendar to v tem trenutku ni bilo dovolj za zmago. Ob tem je imel še težav z žogicami butterfly, ki so jih Rusi vajeni, večina drugih pa ne. Sicer pa se je od osmih nosilcev, ki so bili neposredno uvrščeni v drugi del tekmovanja, v polfinale uvrstil le Romun Sipos, vsi drugi so izpadli že prej. Hanin, ki ga je premagal tudi Hribar, se sploh ni uvrstil v glavni žreb, tako kot tudi ne prvi nosilec Andreas Levenko, ki se je prav tako pritoževal nad žogicami,« je poraz Jorgiča v posamični konkurenci komentirala Andreja Ojsteršek Urh.