Na drugem letošnjem TOP turnirju za kadete in kadetinje sta v organizaciji NTK Savinja v dvorani OŠ Prebold slavila Mihael Kocjančič (Arrigoni) in Sara Tokič (Letrika). Pri kadetih je drugo mesto osvojil Aljaž Goltnik (Mengeš), tretje pa Miha Podobnik (Logatec), pri kadetinjah je bila druga Blažka Harkai (Kema) in tretja Eva Cerkvenič (Letrika).

Tudi na prvem letošnjem TOP turnirju za kadete in kadetinje, ki je potekal konec novembra v Cirkovcah, je slavil Mihael Kocjančič pred Aljažem Goltnikom in Miho Podobnikom. V Preboldu je Kocjančič izgubil le proti Goltniku, vendar je aktualni slovenski državni prvak med kadeti praznih rok ostal v dvoboju s klubskim soigralcem Dejanom Jokićem in Juretom Smodišem (Kema). S štirimi zmagami so turnir končali tretjeuvrščeni Podobnik, Smodiš, ki se je moral zadovoljiti s četrtim mestom, in Jokić, ki je bil na koncu peti. Jan Lipič (Kema) je v Preboldu prišel do šestega mesta, sedmouvrščeni Nino Šegula (Kema) je zmagal dvakrat, brez zmage pa je tekmovanje končal Aljaž Fortuna (Vesna).

Nuša Kadiš (Inter Diskont), ki je slavila na prvem letošnjem TOP turnirju, se je v Preboldu morala s tremi zmagami zadovoljiti s šestim mestom, medtem ko je bila aktualna državna prvakinja Blažka Harkai tako kot v Cirkovcah druga z dvema porazoma. Junakinja turnirja v Preboldu pa je bila Sara Tokič, ki je svoj edini dvoboj izgubila proti Gaji Kobetič (Mengeš), ki je bila novembra tretja, danes pa se je morala na koncu s štirimi zmagami zadovoljiti s petim mestom. Tretja je bila Eva Cerkvenič, ki je tako kot Harkaijeva zmagala petkrat, četrta je bila s štirimi zmagami Tina Cafuta (Muta), sedma Kim Kastelic (Krka) z eno zmago, brez nje pa je na osmem mestu ostala Lara Belaj (Kema).

V drugi kakovostni skupini je bil s šestimi zmagami najboljši Matic Čopar (Savinja), Blaž Lapajne (Muta) je na drugem mestu imel pet zmag, kolikor jih je na tretjem mestu imel tudi Brin Vovk Petrovski (Savinja). Pri kadetinjah se je s sedmimi zmagami v drugi kakovostni skupini prvega mesta veselila Enya Moltara (Kajuh Slovan), Živa Markič (Mengeš) je bila s šestimi zmagami druga, s petimi pa je bila tretja Polona Horvat (Inter Diskont).

David Grad (Mengeš) se je s sedmimi zmagami veselil prvega mesta v tretji kakovostni skupini, drugi je bil Domen Hohnjec (Savinja), ki je zmagal šestkrat, Adam Rakun (Mengeš) pa je bil s petimi zmagami tretji. S po šestimi zmagami sta turnir končali Rosana Pajer (Inter Diskont) in Eva Horvat (Sobota), vendar je medsebojni dvoboj s 3:2 dobila Pajerjeva, ki je bila tako prva, Horvatova pa druga. Tretja je bila s petimi zmagami Ana Leskovšek (Savinja).

Izidi TOP 8 za kadete

Izidi TOP 8 za kadetinje