Na državnem prvenstvu do 21 let sta v članski konkurenci manjkala Darko Jorgić in Deni Kožul, v njuni odsotnosti pa je v klubskem obračunu Krke Tilen Cvetko s 4:3 (7, 7, -3, 8, -9, -9, 7) premagal Petra Hribarja. Cvetko in Hribar sta v Novem mestu slavila tudi med dvojicami, v finalu pa sta s 3:0 (9, 8, 5) ugnala Damjana Zelka in Luko Norčiča (Kema). Na ženskem turnirju je za presenečenje poskrbela 15-letna Lea Paulin (Arrigoni), ki je bila s 4:1 (-7, 5, 9, 8) boljša od Ane Tofant (Mengeš). Paulinova in Tofantova sta bili blizu naslova državnih prvakinj tudi med dvojicami, saj sta se uvrstili v finale, kjer sta ju s 3:2 (8, -9, 10, -4, 7) zaustavili Katarina Stražar in Aleksandra Vovk (Mengeš/Krka).

Peter Hribar, ki je sredi tedna nastopil na mednarodnem prvenstvu Poljske, kjer se je v konkurenci do 21 let prebil na glavni turnir, je svoj prvi niz izgubil v polfinalu proti Mihi Grampovčniku (Savinja). Končni izid je bil 4:1 (7, 10, -10, 9, 6) za Hribarja, pred tem pa je Grampovčnik šele po hudem boju v četrtfinalu ugnal Tima Pavlija (Mengeš) s 4:3 (5, 4, -5, -8, -3, 5, 8). Na prvo težjo oviro je v četrtfinalu naletel tudi Tilen Cvetko, ki je bil s 4:2 (-9, 7, 5, 8, -2, 8) boljši od Erika Paulina (Arrigoni), dober odpor pa mu je v polfinalu, čeprav ni osvojil niza, nudil tudi Matija Novel (Arrigoni), saj je bilo 4:0 (6, 10, 12, 5) za Novomeščana. V izenačenem klubskem finalu, v dvoboju dveh osemnajstletnikov, je bolje začel Cvetko, ki je dobil uvodna dva niza, ki je povedel tudi s 3:1. Naslednja dva niza sta v končnici pripadla Hribarju, v odločilnem sedem pa je bil bolj zbran Cvetko, ki se je veselil svojega prvega naslova v konkurenci do 21 let.

V ženski konkurenci do 21 let se je že pred začetkom državnega prvenstva obetal ogorčen boj za prvo mesto. Naslov državne prvakinje je branila Ana Tofant, ki je prvo težje delo imela v polfinalu, kjer ji je, na drugi strani mize nasprotni stala Aleksandra Vovk, s katero sta nedavno tega igrali na evropskem prvenstvu do 21 let v Minsku. S 4:2 (8, 3, -7, 11, -9, 2) zmage veselila Tofantova, ki se je v finalu pomerila s tri leta mlajšo Leo Paulin. Izolčanka je v četrtfinalu po pravem maratonskem dvoboju ugnala Katarino Stražar (Mengeš) s 4:3 (-9, 6, -6, 15, 12, -4, 4), nato pa je zmogla dovolj moči, da je v polfinalu premagala še Laro Opeka s 4:2 (-6, -10, 11, 6, 4, 7). Odlično formo je zadržala tudi v finalu, saj je po izgubljenem uvodnem nizu gladko dobila drugi niz, nato to pa še preostale tri in se, tako kot Cvetko, prvič do zdaj veselila naslova državne prvakinje v konkurenci do 21 let.

V igri dvojic sta Hribar in Cvetko upravičila vlogo favorita, največji odpor pa sta jima v polfinalu nudila brata Jožko in Mitja Omerzel (ŠD SU), ki sta izgubila z 1:3 (-5, 8, -8, -12). Novomeščana sta nekaj manj težav imela v finalu, kjer sta brez izgubljenega niza premagala Damjana Zelka in Luko Norčiča, v polfinalu pa sta igralca iz Puconcev s 3:1 (5, -6, 10, 6) ugnala Nejca Erjavca in Roka Trtnika (Mengeš).

Izenačen je bil tudi ženski finale v igri dvojic, v katerem sta do naslova državnih prvakinj prišli Katarina Stražar in Aleksandra Vovk, ki v petem nizu le ugnali finalistki posamičnega turnirja, Leo Paulin in Ano Tofant. Tretje mesto sta si razdelili dvojici Nuša Vogrinčič in Živa Staniša (Kema/Muta) ter Kaja Okorn in Gaja Mavri (Logatec/Letrika).

Izidi člani do 21 let – posamezno

Izidi članice do 21 let – posamezno

Izidi člani do 21 let – dvojice

Izidi članice do 21 let – dvojice