Na tretjem odprtem turnirju za mladinke in mladince, ki je danes potekal v Kidričevem v organizaciji NTK Cirkovce, je še tretjič v letošnji sezoni slavila Katarina Stražar, prvič pa je na najvišjo stopničko stopil Rok Trtnik (oba Mengeš). Z drugim mestom sta se morala zadovoljiti Lea Paulin in Taj Lavrič (oba Arrigoni), tretje mesto pa sta si med mladinkami delili Tjaša Novak in Lara Opeka (obe Kajuh Slovan), med mladinci pa Luka Breznik (Fužinar Inter Diskont) in Matija Novel (Arrigoni).

Po Puconcih in Škofji Loki je Katarina Stražar, ki je tudi članica slovenske ženske državne reprezentance, spet dokazala, da je trenutno najboljša mladinka v Sloveniji. Na prvem letošnjem odprtem turnirju je v finalu premagala Tjašo Novak, v Škofji Loki pa je bila boljša od Lare Opeke. V Kidričevem je po zmagi v kvalifikacijski skupini, v drugem krogu premagala Anamarijo Horvat (Sobota) in v četrtfinalu Nušo Kadiš (Fužinar Inter Diskont). Težje delo je nato imela v polfinalu, saj je Novakovo premagala s 3:1, prav tako v štirih nizih, s 3:1 (9, 11, -9, 5) pa je bila boljša še od Paulinove, ki je bila prav tako v kvalifikacijski skupini brez izgubljenega niza. Na prvo resnejšo oviro je naletela v četrtfinalu, kjer ji je Gaja Kobetič odvzela niz, v izenačenem obračunu pa je v polfinalu s 3:2 (-9, 5, 11, -6, 9) ugnala Laro Opeka.

V Puconcih si je Rok Trtnik z Novelom delil tretje mesto, v Škofji Loki pa je v finalu moral priznati premoč Luki Brezniku, ki je dobil tudi prvi letošnji odprti turnir za mladince. Toda v Kidričevem je varovanec Davida Orešnika, trenerja Mengša, pokazal najboljšo igro in po prvem mestu v kvalifikacijski skupini na poti do finala premagal Miho Podobnika (Logatec), v četrtfinalu Mitjo Omerzela (ŠD SU) in v polfinalu še Luko Breznika. Stopničko višje je v Kidričevem skočil tudi Taj Lavrič, ki se na prvem odprtem turnirju v Puconcih ni uvrstil med štiri najboljše, v Škofji Loki pa si je z Mitjo Omerzelom delil tretje mesto. Do finala je bil celo brez izgubljenega niza, saj je po dveh zmagah v kvalifikacijski skupini po vrsti premagal še Luko Stražišarja (PPK), Filipa Kolleta (Vesna) in v polfinalu še klubskega soigralca Matijo Novela. Tudi finalni obračun proti Trtniku je začel odlično, dobil prva dva niza, v nadaljevanju pa je vseeno moral priznati premoč Trtnika, ki je zmagal s 3:2 (-5, -4, 4, 5, 6).

Izidi tretjega odprtega turnirja za mladinke

Izidi tretjega odprtega turnirja za mladince