V Izoli je v soboto in nedeljo potekalo 28. državno prvenstvo Slovenije za mladinke in mladince posamezno in dvojice. Ob vzorni organizaciji NTK Arrigoni je imela med mladinkami največ uspeha Katarina Stražar (Mengeš), ki je posamičnemu naslovu državne prvakinje dodala še naslova v ženskih dvojicah z Leo Paulin (Arrigoni) in v mešanih dvojicah s klubskim soigralcem Rokom Trtnikom. Trtnik je bil državni prvak še v dvojicah z Matijo Novelom (Arrigoni), ki je v klubskem obračunu v finalu premagal Taja Lavriča.

V lanski sezoni, ko je bilo državno prvenstvo prav tako v Izoli, se je prvega mesta veselila Lea Paulin (Arrigoni), ki je v finalu premagala Katarino Stražar. Najboljši mladinki na letošnji slovenski lestvici sta se tudi letos prebili v finale. Obe v kvalifikacijah nista izgubili niti niza, v finalnem delu pa je Stražarjeva nadaljevala svoj zmagoviti niz. Na poti do finala je premagala Niko Belaj (Ptuj), v četrtfinalu je bila s 4:0 boljša še od Blažke Harkai (Kema), brez pravih možnosti za zmago pa je bila tudi Tjaša Novak (Kajuh Slovan).

Nekaj več težav je na poti do finala imela branilka naslova Paulinova, ki se ji je skorajda zalomilo v drugem krogu, v katerem je Gajo Kobetič (Mengeš) po zaostanku dveh nizov premagala s 3:2. Tudi v četrtfinalu je bila njena nasprotnica Kobetičeva, le da Gajina sestra Tara, ki je slovenski članski reprezentantki nudila dostojen odpor in izgubila z 2:4. V polfinalu je Paulinovi nasprotni stala Lara Opeka (Kajuh Slovan), ki pa Izolčanki ni odvzela niti niza, dva pa sta se končala na razliko.

Veliki finale je v prvih treh nizih ponudil izenačeno igro, dva od njih sta se končala na razliko, v četrtem pa je bilo vse v znamenju Mengšanke, ki je slavila s 4:0 (10, 8, 13, 1). Tretje mesto sta si delili igralki Kajuh Slovana Lara Opeka in Tjaša Novak.

Med mladinci je naslov državnega prvaka branil Rok Trtnik (Mengeš), ki do polfinala ni izgubil niti niza, v njem pa je naletel na razpoloženega Taja Lavriča, ki ga je premagal s 4:1. Pred tem je član Arrigonija imel vse prej kot lahko delo. V prvem krogu je bil s 3:0 boljši od Nina Šegule, v drugem pa je šele v petem nizu strl odpor Aljaža Goltnika (Mengeš), v četrtfinalu, kjer se je igralo do štirih dobljenih nizov, pa je s 4:3 izločil še Aljaža Godca (Inter Diskont).

Z odlično dnevno formo se je izkazal Matija Novel, ki je po treh zmagah v kvalifikacijah v drugem krogu brez težav premagal Luko Likarja (Gorica), več dela pa je imel v četrtfinalu proti Mitji Omerzelu (ŠD SU). V tem dvoboju je slavil s 4:2, s 4:1 pa je nato v polfinalu premagal še Luko Breznika (Inter Diskont). Tudi v klubskem finalnem obračunu je 16-letni Novel prikazal odlično igro in bil s 4:0 (7, 4, 8, 6) boljši od leto dni starejšega Lavriča. Tretje mesto sta si delila Luka Breznik in Rok Trtnik.

Finalistki posameznega državnega prvenstva za mladinke sta blesteli tudi v igri dvojic. Prav vse svoje nasprotnice sta premagali s 3:0, v drugem krogu sta bili boljši od Mie Stanjko in Eve Cerkvenič (Vesna – Letrika), v četrtfinalu od dvojčic Tare in Vite Kobetič (Mengeš) in v polfinalu še od Blažke Harkai in Sare Tokič (Kema – Letrika). Zelo prepričljivo sta se v finale uvrstili tudi Lara Opeka in Tjaša Novak, ki sta za začetek Anamarijo Horvat in Evo Horvat (Sobota), nato še sestri Laro Belaj in Niko Belaj (Kema – Ptuj) ter v polfinalu še Nušo Kadiš in Gajo Kobetič (Inter Diskont – Mengeš). Vse tri dvoboje sta dobili s 3:0. Toda v finalu sta članici Kajuh Slovana morali priznati premoč Stražarjeve in Paulinove, ki sta zmagali s 3:0 (7, 6, 9). Tretje mesto so si delile Nuša Kadiš in Gaja Kobetič ter Blažka Harkai in Sara Tokič.

Tudi med mladinci sta v finalu dvojic igrala finalista posameznega turnirja, Matija Novel in Rok Trtnik, ki sta bila v drugem krogu boljša od Leona Veronika in Jana Hovnika Šipka (Inter Diskont), v četrtfinalu od Domna Zupančiča in Filipa Kolleta (ŠD SU – Vesna) ter v polfinalu še od dvojice Mitja Omerzel in Aljaž Godec (ŠD SU – Inter Diskont. Nasprotnika Novela in Trtnika v finalu sta bila Oskar Rosc in Žiga Kristjan Žigon (Savinja – Inter Diskont), ki sta morala igrati že prvi krog, v katerem sta premagala Dominka Janca in Sandija Cejana (Rakek – Letrika). V drugem krogu sta bila boljša še od dvojice Nino Šegula in Mihael Kocjančič (Kema – Arrigoni), v četrtfinalu pa sta nekoliko nepričakovano s 3:2 presenetila Luko Breznika in Taja Lavriča (Inter Diskont – Arrigoni). Svojo odlično igro sta unovčila tudi v polfinalu, v katerem sta brez izgubljenega niza premagala Patrika Vidca in Jana Jevšnika (Tempo). Tudi v finalu je Rosc in Žigon igrala dobro, vendar ne dovolj dobro, da bi na kolena spravila Novela in Trtnika, ki sta zmagala s 3:1 (5, 3, -9, 9). Tretje mesto so si delili Patrik Videc in Jan Jevšnik ter Mitja Omerzel in Aljaž Godec.

Najboljša posameznica letošnjega mladinskega državnega prvenstva, Katarina Stražar, je do svojega tretjega naslova prišla v mešanih dvojicah s klubskim soigralcem Rokom Trtnikom. Mengšana sta na poti do finala izločila klubska soigralca Mitjo Zavca in Evo Šobar, Domna Zupančiča in Ino Unger (ŠD SU – Cirkovce), Žigo Kristjana Žigona in Nušo Vogrinčič (Inter Diskont – Kema) ter v polfinalu še Luko Breznika in Taro Kobetič (Inter Diskont – Mengeš). Prav tako prepričljivo sta do finala prišla tudi Matija Novel in Lea Paulin, ki sta bila boljša od Adama Rakuna in Žive Markič (Mengeš), Bineta Rakuščka in Nike Kobetič (Logatec – Mengeš), Anžeta Zrimška Žigra in Tajde Šabanov (Kajuh Slovan), v polfinalu pa sta zaustavila Mitjo Omerzela in Tjašo Novak (ŠD SU – Kajuh Slovan). V finalu sta Trtnik, ki je bil državni prvak v mešanih dvojicah že lani, le da s Taro Kobetič, in Stražarjeva, ki je bila lani druga z Aljažem Frelihom, s 3:1 (6, 11, -6, 11) premagala Novela in Paulinovo, ki sta bila lani tretja. Letos so si tretje mesto delili Luka Breznik in Tara Kobetič ter Mitja Omerzel in Tjaša Novak.

Izidi mladinke posamezno

Izidi mladinci posamezno

Izidi mladinke dvojice

Izidi mladinci dvojice

Izidi mešane dvojice