V organizaciji ŠD Partizan Mengeš je v športni dvorani Komenda v soboto in nedeljo potekalo državno prvenstvo republike Slovenije za kadete in kadetinje posamezno in v dvojicah. Največ uspeha so imeli Mengšani, saj je med posamezniki slavil Aljaž Goltnik (Mengeš), ki je bil s Saro Tokič (Letrika) najboljši tudi med mešanimi dvojicami, medtem ko sta med dvojicami pri kadetinjah prvo mesto osvojili Gaja Kobetič in Nuša Kadiš (Inter Diskont). Med kadetinjami je naslov državne prvakinje osvojila Blažka Harkai (Kema), v Puconce pa je po zaslugi Jureta Smodiša in Jana Lipiča odšel tudi naslov med dvojicami pri kadetih.

Kar 79 kadetov se je prijavilo na letošnje kadetsko državno prvenstvo, najboljšo formo pa je pokazal prvi nosilec državnega prvenstva Aljaž Goltnik (Mengeš), ki je na poti do finala izgubil le en niz. V četrtfinalu mu ga je odvzel Jure Smodiš (Kema), v polfinalu pa je s 4:0 ugnal tudi Miho Podobnika (Logatec). Težjo pot je do finala imel njegov klubski soigralec Dejan Jokić, ki je sicer do polfinala prav tako oddal le en niz, zato pa se je za vstop v finale pomeril z drugim nosilcem Mihaelom Kocjančičem (Arrigoni). Jokić je že vodil s 3:1 v nizih, a se Izolčan ni predal, v odločilnem sedmem nizu pa je bil Mengšan bolj zbran ter na koncu zmagal s 4:3 (6, 4, -6, 7, -8, -7, 8). V klubskem obračunu se je zmage s 4:0 (4, 6, 7, 6) veselil Goltnik. Jokić se je moral zadovoljiti z drugim mestom, tretjega pa sta si delila Jure Smodiš in Mihael Kocjančič.

Nekaj manj je bilo prijavljenih kadetinj, 52, zato pa dvoboju niso bili nič manj zanimivi. Za presenečenje je v četrtfinalu poskrbela Polona Horvat (Inter Diskont), ki je v klubskem obračunu s 4:2 (-7, 4, 14, -6, 14, 5) premagala prvo nosilko Nušo Kadiš. V polfinalu je Horvatovo nato zaustavila s 4:0 (8,10, 4, 5) Gaja Kobetič (Mengeš), ki je bila v osmini finala že skorajda izgubljenemu položaju proti Mii Stajnko (Vesna), ki je povedla z 2:0 v nizih, na koncu je s 3:2 slavila Mengšanka, ki se je morala pošteno potruditi tudi v četrtfinalu, ko je s 4:2 (8, -9, 6, 7, -11, 2) ugnala Kim Kastelic (Krka). V drugem delu žreba sta se v polfinale uvrstili druga nosilka Sara Tokič (Letrika) in četrtka nosilka Blažka Harkai (Kema). Tokičeva je v četrtfinalu s 4:2 izločila Tino Cafuto (Muta). Harkaijeva pa je bila s 4:1 boljša od Eve Cerkvenčič (Letrika). Polfinalni obračun je nato pripadel igralki Keme, Harkaijeva pa je odlično dnevno formo potrdila tudi v razburljivem finalu, ko je s 4:2 (5, 9, -8, 9, -8, 9) ugnala Gajo Kobetič. Tretje mesto sta osvojili Sara Tokič in Polona Horvat.

Domačini državnega prvenstva so si veliko obetali tudi v konkurenci dvojic. Predvsem to velja za kadete, saj sta bila Goltnik in Jokić prva nosilca, a sta ju v polfinalu s 3:0 (9, 9, 7) zaustavila četrta nosilca Jure Smodiš in Jan Lipič (oba Kema). V še enem dramatičnem finalu sta po hudem boju s 3:2 (-8, 6, -8, 3, 7) ugnala druga nosilca Nina Šegulo (Kema) in Mihaela Kocjančiča, ki sta morala pet nizov igrati tudi v polfinalu. Premagala sta Matica Čoparja in Brina Vovka Petrovskega (oba Savinja), ki sta se tako kot Goltnik in Jokić morala zadovoljiti s tretjim mestom.

Tudi med kadetinjami sta med dvojicami slavili prvi nosilki, Nuša Kadiš in Gaja Kobetič, ki sta največ težav imeli v polfinalu, kjer sta s 3:2 (-6, 9. -10, 4, 9) zaustavili dvojico Kim Kastelic in Tina Cafuta. Tudi v drugem polfinalu je o finalistkah odločal peti niz, ki sta ga proti Sari Tokič in Blažki Harkai dobili Eva Cerkvenčič in Mia Stajnko. Cerkvenčičeva in Stajnkova sta zaostajali že z 0:2, a jima je uspel popolno preobrat za zmago s 3:2 (-6, -13, 9, 8, 7). V finalu sta nato s 3:0 (8, 8, 3) slavili Kadiševa in Kobetičeva. Tretje mesto sta si delili dvojici Kim Kastelic in Tina Cafuta ter Sara Tokič in Blažka Harkai.

Svojo odlično dnevno formo je med mešanimi dvojicami potrdil Aljaž Goltnik, ki je s Saro Tokić osvojil še svoj drugi naslov državnega prvaka in bil z bronom med moškimi dvojicami najbolj uspešen posameznik letošnjega kadetskega državnega prvenstva. Njuna zmaga je bila popolnoma zaslužena, saj sta vse svoje dvoboje dobila s 3:0. V polfinalu sta premagala Blažko Harkai in Jureta Smodiša, v finalu pa s 3:0 (9, 9, 7) pa še Miho Podobnika (Logatec) in Blažko Harkai. Logaško-puconska naveza je bila v polfinalu s 3:1 boljša od Dejana Jokića in Gajo Kobetiča, ki sta se tako kot Harkaijeva in Smodiš morala zadovoljiti s tretjim mestom.

Izidi DP za kadete in kadetinje

Kadeti posamezno

Kadetinje posamezno

Kadeti dvojice

Kadetinje dvojice

Kadeti mešane dvojice