Tudi drugi dan mednarodnega prvenstva Poljske v namiznem tenisu so v Spali nastopili trije slovenski predstavniki. Deni Kožul se je z zmago proti Francozu Leo De Nodrestu s 4:2 (-8, 8, 10, 6, -10, 10) neposredno uvrstil v glavni žreb turnirja, na katerega je že uvrščen Darko Jorgić. V svoji predtekmovalni skupini je bil uspešen tudi Jan Žibrat, ki je po hudem boju ugnal Iranca Miada Loftijanadaba s 4:3 (-11, -9, 7, -9, 8, 8, 4), v predkrogu glavnega turnirja pa je moral priznati premoč Rusa Vjačeslava Burova, ki je zmagal s 4:1 (7, -5, 9, 3, 9), medtem ko bo Peter Hribar tekmovanje nadaljeval v konkurenci do 21 let.

Aktualni slovenski državni podprvak bo v prvem krogu glavnega turnirja igral s še enim Francozom, in sicer Florentom Lambietom, prvič pa bo za mizo stopil tudi Darko Jorgić, ki mu ni bilo treba igrati kvalifikacij. Njegov nasprotnik v prvem krogu bo Japonec Haruki Miyamoto. Petra Hribar je v drugem dvoboju svoje kvalifikacijske skupine premagal Poljaka Arturja Grela s 3:1 (7, 4, -10, 6) in se kot drugouvrščeni iz svoje skupine uvrstil med 32 najboljših, kjer bo njegov nasprotnik Jonghoom Lim iz Južne Koreje, ki je prvi nosilec turnirja.

»Predlani je Deni Kožul De Nodresta na mladinskem SP premagal s 4:1, zdaj je bil dvoboj bolj izenačen, saj Francoz niti v enem trenutku ni popuščal, tako da je moral Deni ves čas igrati na visoki ravni. Še bolj razburljiv je bil dvoboj Jana Žibrata proti Loftijanadabi. Šele v sedem nizu se je Jan le sprostil, odigral nekaj dobrih paralel in prišel do težko prigarane zmage. Medtem ko se je Deni neposredno uvrstil na glavni turnir, je moral Jan igrati predkrog, kjer ga je premagal neugodni Rus Burov, vendar mu ni česa očitati. Pohvale si zasluži tudi Peter Hribar, ki je v odločilni tekmi za napredovanje premagal Poljaka Grela, ki ga je sicer premagal že na mladinskem EP na Portugalskem, a šele v napeti končnici, tokrat pa je bil ves čas veliko boljši nasprotnik. Škoda, ker mu žreb ni bil bolj naklonjen, saj bo že v prvem krogu moral igrati proti prvemu nosilcu, Korejcu Limu,« je nastope svojih varovancev ocenila Andreja Ojstrešek Urh, trenerka slovenske reprezentance.