Aktualni slovenski državni prvak Darko Jorgić se je na evropskem prvenstvu do 21 let v namiznem tenisu v Minsku uvrstil v polfinale in bo tudi letos osvojil najmanj bronasto kolajno v posamični konkurenci. V osmini finala je s 4:1 premagal Mareka Badowskega, v četrtfinalu pa s 4:2 Moldavca Andreja Putuntica. Od nadaljnjega tekmovanja se je poslovil Deni Kožul, ki je imel velike težave s poškodbo roke. Zanj je bil usoden Romun Cristian Pletea, ki je slavil s 4:3. V igri dvojic sta se Jorgić in Kožul izpadla v četrtfinalu proti Rusoma Konstantinu Černovu in Arturu Abusevu.

Darko Jorgić dvoboja osmine finala proti Poljaku Mareku Badowskemu, s katerim je igral tudi lani v Sočiju in ga le s težavo premagal, ni začel najbolj obetavno, saj je proti devetemu nosilcu turnirja izgubil uvodni niz, toda v nadaljevanju je dvakratni zaporedni slovenski članski državni prvak potrdil svojo kakovost in slavil s 4:1 (-7, 6, 7, 6, 6).

»V prvem nizu sem naredil nekaj nepotrebnih napak, kar je Badowski izkoristil. Na srečo sem v nadaljevanju dvignil raven svoje igre in prišel do zmage,« je bil Jorgić kratek v svojem komentarju ob zmagi v osmini finala. Zato pa je toliko bolje svoj četrtfinalni dvoboj proti Andreju Putuntici, vendar se Moldavec ni predal, saj je izenačil na 1:1 v nizih, nato tudi na 2:2, v dramatičnem petem nizu je bil v končnici bolj zbran slovenski reprezentant, ki je v šestem le potrdil uvrstitev v polfinale. Končni izid je bil 4:2 (5, -8, 6, -9, 9, 5).

Manj sreče je imel Deni Kožul, ki je v dvoboju s četrtim nosilcem turnirja Romunom Cristianom Pleteo, s katerim pogosto trenira, igral v valovih. Po porazu v uvodnem nizu je v drugem in tretjem nadigral Pleteo, ki je potem dobil četrti in peti niz, v dramatičnem šestem je bil boljši slovenski reprezentant, ki v odločilnem sedmem ni našel pravega odgovora na igro Romuna, ki je zmagal s 4:3 (6, -5, -7, 8, 8, -9, 3). Tako je bilo za Kožula zanj konec tekmovanja v posamični konkurenci. Pletea se je pozneje uvrstil v polfinale, saj je s 4:3 premagal tudi Grk Ioannisa Sgouropoulosa, v polfinalu pa se bo pomeril z Jorgićem.

»Darko s Pleteo nima najboljših izkušenj. Zadnjič sta se med sabo pomerila pred letom in pol na mednarodnem prvenstvu Avstrije, boljši pa je bil Romun. Darko, ki ni čisto pravi, saj greši svoje žogice, potem pa se jezi sam nase in na ta način izgublja po nepotrebnem izgublja nize. Upam, da se bo zdaj sprostil, predvsem pa bo moral proti Romunu igrati taktično pravilno in potrpežljivo, saj Pletea vztraja v napadu iz poldistance, tako proti Deniju, kot proti Grku pa je pokazal še izredno borbenost in vztrajnost. Žal pa se težave z roko pri Deniju nadaljujejo, pa smo šele na začetku meseca, tako da resno razmišljam, kako naprej,« je povedala Andreja Ojsteršek Urh, trenerka slovenske moške reprezentance.

Jorgić in Kožul sta v igri dvojic v osmini finala v razburljivem dvoboju s 3:1 (-8, 8, 8, 12) premagala madžarsko dvojico Csaba Andras in Ištvan Molnar. V drugem krogu pa je bila slovenska dvojica ob težavah Kožula z roko brez možnosti proti Rusoma Konstantinu Černovu in Arturu Abusevu, ki sta zmagala s 3:0 (8, 2, 7).