Miha Štamcar, 15.03.2018 ob 20:19

Darko Jorgić, ki je konec minulega tedna osvojil tretje mesto na evropskem prvenstvu do 21 let, je dobro formo potrdil tudi v Spali na mednarodnem prvenstvu Poljske. Aktualni slovenski članski državni prvak se je po zmagah nad Japoncem Harukijem Miyamotom in Tianyijem Jiangom iz Hongkonga uvrstil v osmino finala. Za Denija Kožula je bil v drugem krogu usoden Jonghoon Lim iz Južne Koreje, ki je v prvem krogu turnirja do 21 let premagal tudi Petra Hribarja.

V prvem svojem dvoboju v Spali je Jorgić, ki je trenutno na 69. mestu svetovne lestvice, brez večjih težav premagal Japonca Harukija Miyamota s 4:0 (3, 9, 6, 5), zato pa je imel toliko več težav proti Tianyijem Jiangom, ki je sedem mest za njim. Po zmagi v uvodnem nizu je bil v maratonskem drugem bolj zbran igralec iz Hongkonga, ki je dobil tudi tretji in peti niz. Vendar se Jorgić ni predal, v šestem nizu izenačil na 3:3, v odločilnem sedem pa vodil že z 10:5, nato pa izkoristil peto zaključno žogico. Končni izid je bil 4:3 (7, -14, -6, 5, -7, 9, 9). V osmini finala bo njegov nasprotnik Francoz Antoine Hachard, trenutno 148. igralec sveta. Njun dvoboj bo na sporedu v petek, ob 11.30 uri.

Dobro je svojo pot v drugem krogu glavnega turnirja začel tudi Deni Kožul, ki je proti Korejcu Limu vodil z 2:1 v nizih in bil v dobrem položaju tudi v četrtem nizu, v katerem je povedel s 4:1, po minuti odmora pa je Korejcu uspel preobrat. Kožul je v petem nizu svojega nasprotnika pustil na osmi točki, toda Lim se še ni predal ter dobil dvoboj s 4:3 (-9, 8, -9, 7, -8, 8, 8).

»Darko in Deni sta igrala istočasno, tako da je bilo težko spremljati oba hkrati. Darko je bil proti Jiangu že v izgubljenem položaju, saj je bil za vsak slabše vrnjeni servis kaznovan, vendar je na koncu le našel rešitev, čeprav se je pri vodstvu z 10:5 v sedmem nizu malce poigral z živci. Škoda, da Deni ni izkoristil svoje priložnosti, saj je bil tudi on blizu napredovanja v osmino finala,« je po dvobojih Jorgića in Kožula dejala Andreja Ojsteršek Urh, trenerka slovenske reprezentance.