Na mednarodnem odprtem turnirju Hongkonga je za najboljši slovenski rezultat poskrbel Darko Jorgič, ki se je prebil med 32 najboljših v posamični konkurenci. Od nadaljnjega tekmovanja sta se v drugem krogu predtekmovanja poslovila Bojan Tokič in Deni Kožul.

Turnir v Hongkongu nima takšne zasedbe kot v Shenzhenu, kjer je v moški konkurenci slavil Kitajec Ma Long. Aktualni svetovni prvak, ki se je marca vrnil po sedemmesečni odsotnosti, je z zmago na večni lestvici zmagovalcev svetovne serije prehitel legendarnega Belorusa Vladimirja Samsonova, tako da jih ima zdaj že 28, od tega osem na Kitajskem. V Hongkongu Ma Longa ni, prav tako manjka še nekaj najboljših igralcev s svetovne kakovostne lestvice, vendar gre še vedno za zelo močan turnir, saj nastopa kar deset igralcev izmed najboljših 14. Med njimi tudi trojica Slovencev, Darko Jorgič, Bojan Tokič in Deni Kožul.

Kot prvi je moral za mizo Kožul, ki je v prvem krogu predtekmovanja premagal domačina Hwan To Yiuja s 4:0 (4, 5, 6, 4), zelo blizu napredovanja pa je bil 22-letni Logatčan tudi v drugem krogu, saj je proti Danielu Habesohnu vodil s 3:2 v nizih, a se je zmage s 4:3 (6, -9, -7, 8, -5, 8, 4) veselil deset let starejši Avstrijec, 28. igralec svetovne lestvice. V drugem krogu predtekmovanja je bilo konec tudi za Tokiča, ki je proti Nemcu Ruwenu Filusu izgubil z 1:4 (3, -2, -9, -8, -10). Kožul in Tokič sta praznih rok ostala tudi med dvojicami, kjer sta v prvem krogu predtekmovanja izgubila proti slovaški dvojici Samuel Kaluzny in Lubomir Pistej z 1:3 (-8, -9, 6, -6).

Najboljši slovenski igralec na svetovni lestvici, Jorgič, ki je na Kitajskem za napredovanje na glavni turnir v odločilni tekmi izgubil proti Francozu Emmanuelu Lebessonu, 31. igralcu na svetovni lestvici, je turnir v Hongkongu začel s prepričljivo zmago. V drugem krogu predtekmovanja je bil s 4:1 (5, 9, 5, -10, 4) boljši od domačina Tianyi Jianga, njegova zadnja ovira na poti med 32 najboljših igralcev pa je bil Omar Assar. Trenutno 45. igralec svetovne lestvice dvoboja proti Egipčanu ni začel najbolje, saj je Assar zanesljivo dobil uvodni niz. Zato pa je bilo nadaljevanje za slovenskega državnega prvaka veliko bolšje, saj je slavil s 4:1 (-6, 8, 9, 5, 5).