Najbolje uvrščeni Slovenec na svetovni jakostni lestvici Darko Jorgič se je z ekipo Saarbücken uvrstil v finale nemške bundeslige. Po zmagi na prvi tekmi v Düsseldorfu s 3:2, so Jorgič in soigralci slavili tudi pred svojimi navijači. Svoj delež je k zmagi s 3:1 prispeval tudi slovenski državni prvak, ki je s 3:2 (-7, 8, -10, 10, 9) ugnal legendarnega Tima Bolla.

Na prvi tekmi pred dobrimi desetimi dnevi je Jorgič v posamičnem dvoboju moral priznati premoč Kristiana Karlssona, ki je slavil s 3:0 (7, 5, 7), zato pa je dobil odločilno peto partijo, v kateri je v paru s Tomasom Polanskim ugnal dvojico Sharath Kamal Achanta in Kristian Karlsson s 3:1 (3, 6, -9, 9).

V svoji dvorani so bili igralci Saarbückna bili še bolj prepričljivi. Ob zmagi Jorgića nad aktualnim evropskim prvakom, sicer pa petim igralcem na svetovni lestvici, je k uvrstitvi v finale dve zmagi prispeval Patrick Franziska, ki je bil boljši tako od Antona Källberg kot Kristiana Karlssona.

Finale bundeslige bo na sporedu 25. maja. S kom bo v njem igral Saarbücken še ni znano. V nedeljo se bosta v drugem polfinalnem obračunu pomerili ekipi Schwalbe Bergneustadt in Liebher Ochsenhausen. Na prvi je s 3:1 slavil Ochsenhausen, ki je bil po rednem delu bundeslige na prvem mestu.