Na turnirju svetovne serije Seamaster 2019 ITTF World Tour Platinum v Geelongu v Avstraliji, na katerem v moški konkurenci od prvih šestnajstih s svetovne kakovostne lestvice manjka le Nemec Timo Boll, slovenske barve branita le Darko Jorgič in Bojan Tokič. Oba sta morala igrati v predtekmovanju, več uspeha pa je imel mlajši Jorgič, ki se je uvrstil v tretji krog predtekmovanja, medtem ko se je Tokič poslovil v drugem krogu.

Šestnajst postavljenih nosilcev, kot šestnajsti je domačin Heming Hu, sicer 106. igralec svetovne serije, še čaka svoje nasprotnike v prvem krogu glavnega dela tekmovanja. V prvem krogu predtekmovanja sta bila Jorgič in Tokič prosta, v drugem pa se je aktualni slovenski državni prvak Darko Jorgič pomeril s Kitajcem Ma Tejem, ki je trenutno na 183. mestu svetovne lestvice. Jorgič, ki je zdaj na 40. mestu svetovne lestvice, je pet let starejšega Kitajca premagal s 4:1 (9, -6, 8, 5, 7). V sredo ga čaka odločilna tekma za uvrstitev na glavni turnir proti 27-letnemu Korejcu Youngsik Jeoungu, trenutno dvajsetemu igralcu s svetovne kakovostne lestvice.

Neugodni Japonec Mizuki Oikawa, ki je na 78. mestu svetovne kakovostne lestvice, je v drugem krogu predtekmovanja, je bil premočan nasprotnik za izkušenega Bojana Tokiča. Trenutno 51. igralec sveta ni našel protiorožja za razigranega Japonca, ki je slavil s 4:1 (6, -7, 8, 4, 5).

V ženski konkurenci, kjer so prav tako prijavljene vse najboljše igralke sveta, Slovenija nima svoje predstavnice.