Po koncu svetovnega prvenstva za posameznike in dvojice v Budimpešti je Mednarodna namiznoteniška zveza (IITF) objavila najnovejšo kakovostno lestvico najboljših igralcev in igralk. Najvišje uvrščeni Slovenec je še vedno Darko Jorgič, ki je pridobil eno mesto in je zdaj na 40. mestu, brez spremembe pa je na prvem mestu, kjer je kljub temu, da je v Budimpešti izpadel že v osmini finala še vedno Kitajec Zhendong Fan. Njegov rojak Long Ma, aktualni svetovni prvak, je peti. V ženski konkurenci je prvo mesto ohranila Kitajka Ning Ding, ki je na svetovnem prvenstvu osvojila bronasto kolajno, svetovna prvakinja Shiwen Liu, prava tako iz Kitajske pa je peta. Alex Galič kot najboljša slovenska igralka je na 73. mestu.

Presenetljivi finalist svetovnega prvenstva, Šved Mattias Falck, je pridobil pet mest in je na 11. mestu, sicer pa na prvih štirih mestih ni sprememb, le Gaoyuan Lin in Xin Xu sta zamenjala mesti, tako da je zdaj drugi Lin, ki je v Budimpešti s tekmovanjem končal v četrtfinalu. Tokomazu Harimoto iz Japonske je ostal četrti, peti je zdaj Long Ma, ki je bil prej 11., šesti je Jingkun Liang (Kitajska), sedmi Timo Boll (Nemčija), osmi Hugo Calderon (Brazilija), deveti in deseti pa sta Woojin Jang in Sangsu Lee (oba Južna Koreja).

Po zamujeni priložnosti v drugem krogu svetovnega prvenstva je Jorgič pridobil eno mesto, Bojan Tokič je šest mest izgubil, tako da je zdaj 48., osem jih je pridobil Deni Kožul (91.), iz 443. mesta na 322. se je z uvrstitvijo na glavni turnir prebil Jan Žibrat, med prvih 500 pa je še Peter Hribar, ki je tudi pridobil 16 mest in je 454.

Tudi v ženski konkurenci so na prvih mestih igralke iz Kitajske, in to na prvih petih mestih. Čeprav je osvojila »le« bronasto kolajno, je Ning Ding ostala na prvem mestu, na drugem mestu je Meng Chen, ki je v Budimpešti igrala v finalu, tretja je Manyu Wang, ki je bila tako kot Dingova tretja, četrta pa je svetovna prvakinja Shiwen Liu ter peta Yuling Zhu. Kitajski peterici sledita Japonki Kasumi Ishikawa in Mima Ito, osma je I-Ching Cheng iz Tajpeha, deveta Japonka Miu Hirano in deseta Hyowon Suh iz Južne Koreje. Najboljša Evropejka je Romunka Bernadette Szocs na 20. mestu.

Alex Galič je navkljub poškodbi, ki ji je preprečila, da bi se na svetovnem prvenstvu prebila vsaj do drugega kroga, pridobila eno mesto, tako da je zdaj 73. Druga najboljša slovenska igralka na svetovni kakovostni lestvici je Aleksandra Vovk, ki je pridobila 13 mest in je 284. Na 384. mestu je Ana Tofant, ki je bila pred svetovnim prvenstvom na 353. mestu, velik preskok pa je s 419. mestom uspel Katarini Stražar, ki je bila pred Budimpešto 547.