Aktualni slovenski članski državni prvak Darko Jorgič, ki je bil kot drugo postavljeni nosilec evropskega prvenstva do 21 let, neposredno uvrščen v drugi del tekmovanja, se je v Godnomarju na Portugalskem zanesljivo uvrstil v glavni žreb. Dobil je vse tri dvoboje. Brez glavnega turnirja pa je ostal Peter Hribar, ki je v skupini E zmagal in dvakrat izgubil.

Hrastničan je dvoboje v skupini B začel s prepričljivo zmago proti Mathanu Simonu. Izraelca je premagal s 4:0 (7, 10, 4, 8). Nekaj več težav, pa še to le v drugem nizu, je imel proti Rusu Denisu Ivoninu, od katerega je bil boljši s 4:1 (8, -6, 2, 8, 5), zelo dobro pa je začel tudi svoj dvoboj z Alexandrujem Manolejem, toda po vodstvu s 3:0 Romunu prepustil dva niza, v šestem pa je bil spet veliko boljši in na koncu slavil s 4:2 (5, 6, 7, -8, -7, 6).

Manj uspeha je imel v skupini E Peter Hribar, drugi preostali slovenski predstavnik na Portugalskem, že včeraj so s tekmovanjem končali Tilen Cvetko, Ana Tofant, Aleksandra Vovk in Lea Paulin. Mladi Novomeščan je nudil več kot dostojen odpor Arturju Abusevu in z malo sreče bi se njun dvoboj lahko končal tudi drugače, saj je Rus kar tri od štirih nizov dobil na razliko. Končni izid je bil 4:2 (10, 5, 9, -7, -9, 10) za Abuseva. Vse možnosti za napredovanje na glavni turnir je Hribar nato zapravil v dvoboju z Nemcem Gerritom Engemannom, ki ga je premagal s 4:0 (9, 6, 6, 2), tako da je bil njegov zadnji dvoboj v skupini z Belorusom Aliaksandrom Haninom le še formalnost. Čeprav ni o ničemer več odločal, je Hribar zaostanek treh nizov spremenil v zmago s 4:3 (-7, -3, -6, 10, 8,12, 10).

V soboto dopoldne bosta Jorgič in Hribar v osmini finala dvojic igrala proti italijansko-belgijski navezi Matteo Mutti in Laurens Devos.