Miha Štamcar, 03.03.2021 ob 16:37

V prvem krogu prvega WTT Conteder turnirja v Dohi se je od nadaljnjega tekmovanja poslovil še tretji slovenski predstavnik, Darko Jorgič. Najboljšega slovenskega namiznoteniškega igralca na svetovni lestvici, trenutno je na 31. mestu, je s 3:1 (9, 6, -10, 6) premagal Šved Kristian Karlsson, ki je na svetovni lestvici dve mesti pred njim.

Darko Jorgič je v Katar prišel z dobro popotnico z nemške bundeslige, v kateri v zadnjem času igra zelo dobro in si je s Saarbücknom krog pred koncem rednega dela tekmovanja že zagotovil nastop v končnici, v kateri nastopajo štirje najboljši klubi. Toda proti Karlssonu, ki ga je v finalu lige prvakov premagal s 3:1, mu igra ni in ni stekla. Z malce več zbranosti bi lahko dobili v uvodni niz, v drugem je bil sedem let starejši Šved ves čas boljši nasprotnik, medtem ko je v napetem tretjem nizu slavil 22-letni Hrastničan. Žal je bilo to tudi vse, kar mu je v tem dvoboju uspelo, kajti že na uvodu četrtega je Karlsson povedel s 4:1, svojo prednost pa je do konca le še povečal in se zasluženo uvrstil v osmino finala, kjer se bo pomeril z rojakom Mattiasom Falckom, presenetljivim finalistom zadnjega svetovnega prvenstva v Budimpešti.

»Moja igra je bila res slaba. Žal se nisem prilagodil na pogoje, ki jih imamo v Katarju. Karlsson je zasluženo zmagal, meni pa ne preostane drugega, kot da v prihodnjih dneh skušam čim bolje trenirati in se pripraviti na naslednji turnir,« je bil po porazu samokritičen Jorgič.

Že v kvalifikacijah sta izpadla Deni Kožul in Bojan Tokič. Slednji v drugem krogu, ko ga je v slovenskem obračunu s 3:1 premagal Kožul, za katerega je bil v tretjem krogu usoden Šved Anton Källberg, ki pa po porazu proti Avstrijcu Danielu Habesohnu prav tako ni videl glavnega turnirja. V prvem krogu kvalifikacij je bil Kožul s 3:0 boljši od Argentinca Gastona Alta.

V soboto, 6. marca, bodo v Dohi na sporedu kvalifikacije za prvi letošnji WTT Star Contender. Tudi z udeležbo Kožula in Tokiča, medtem ko ima Jorgič mesto v glavnem turnirju že zagotovljeno.