Slovenski državni prvak Darko Jorgič je v prvem krogu mednarodnega odprtega turnirja Hongkonga namučil Korejca Woojin Janga, trenutno desetega igralca svetovne kakovostne lestvice, ki je po hudem boju slavil s 4:3 (9, 8, 11, -7, -6, -12, 9). Deni Kožul in Bojan Tokič sta turnir končala v drugem krogu predtekmovanja, Tokič pa bo od 12. do 16. junija igral na mednarodnem odprtem prvenstvu Japonske v Sapporu.

Že v prvih treh nizih, ki jih je sicer dobil dve leti starejši Korejec, je bil 21-letni Hrastničan, blizu uspeha, a je bil v končnicah posameznih nizov bolj zbran Woojin Jang. Vendar visok zaostanek ni zaustavil razpoloženega Jorgiča, ki je zanesljivo dobil četrti in peti niz, v izenačenem šestem nizu pa je bil on tisti, ki je imel boljše živce. O napredovanju v drugi krog glavnega turnirja je odločal sedmi niz. V odločilnem sedmem nizu je bil izid 9:9, toda Jang je unovčil nekaj več izkušenj in se prebil do drugega kroga.

»Škoda, da se je tekma končala, kot se je, toda težko je loviti zaostanek treh nizov. Če bi v ključnih trenutkih nizov naredil nekaj manj napak, bi se tekma morda končala drugače, ampak ne glede na poraz, mislim da se odigral dobro partijo, kar bi lahko bila dobra napoved za evropske igre v Minsku. Odločil sem se, da izpustim turnir v Sapporu in začnem priprave na evropske igre, ki bodo zelo pomembne, saj si že v Belorusiji lahko pridobim vozovnico za olimpijske igre v Tokiu. Na evropske igre se bom pripravljal v Saarbrückenu,« je po porazu z Jangom dejal Jorgič.

Evropske igre v Minsku bodo od 21. junija do 1. julija.