Na zadnjih dveh posamičnih državnih prvenstvih sta se prvega mesta veselila Darko Jorgič in Alex Galič, že zdaj pa je jasno, da se bo tretjega zaporednega naslova morda lahko veselil le Jorgič, saj Galičeve zaradi poškodbe ne bo na Rakek. Tako bomo na letošnjem državnem prvenstvu dobili tudi novi državni prvakinji v igri ženskih dvojic, medtem ko bodo Peter Hribar in Aleksandra Vovk (oba Krka), tako kot tudi moška dvojica Darko Jorgič in Peter Hribar, branili lanskoletni naslov. Na letošnjem državnem prvenstvu ne bo Bojana Tokiča.

»Žal imam težave z ramenskim obročem, zato me v Rakek ne bo,« je svojo odsotnost z letošnjega državnega prvenstva pojasnila Alex Galič, najboljša slovenska igralka na svetovni lestvici. To tudi pomeni, da Galičeva ne bo branila naslova z Nino Zupančič med ženskimi dvojicami, nova državna prvakinja pa bomo dobili tudi v mešanih dvojicah, kjer je lani igrala z Darko Jorgičem.

Ob njeni odsotnosti bo krog kandidatk za prvo mesto zelo širok. Lani na Otočcu je drugo mesto osvojila Katarina Stražar (Mengeš), s tretjim mestom pa sta se morali zadovoljiti Ana Tofant (Mengeš) in Lea Paulin (Arrigoni). Vse tri tudi letos sodijo v najožji krog favoritinj, nikakor pa ne smemo pozabiti na Aleksandro Vovk (Krka), Nino Zupančič (Logatec), Laro Opeko (Kajuh Slovan) . . . Zaradi študijskih obveznosti na Rakeku ne bo vseh treh nosilk igre trenutno vodilne ekipe lige Vzajemna 1.SNTL ženske, Tamare Pavčnik ter sester Nike in Zale Veronik, ki pa naj bi igrale med dvojicami. Manjkali bosta tudi Ivana Zera (Vesna) in Jana Ludvik (Arrigoni).

Po zmagah v Puconcih in lani na Otočcu bo Darko Jorgič, trenutno 55. igralec svetovne lestvice, skušal priti še do tretjega zaporednega naslova državnega prvaka. Lani je v finalu premagal Denija Kožula, predlani pa je bil boljši od Mitje Horvata (Fužinar Interdiskont). Na Otočcu sta bila lani tretja Janez Petrovčič (Fužinar Interdiskont) in Jan Žibrat (Sobota), na visoko uvrstitev pa računajo tudi Peter Hribar (Krka), Tilen Cvetko (Krka), Uroš Slatinšek (ŠD SU). »Vsi vemo, da je lažje osvojiti, kot braniti. Menim, da bodo Kožul, Žibat, Hribar, Cvetko, Slatinšek in Horvat moji največji konkurenti, toda tudi drugi bodo želeli premagati aktualnega državnega prvaka. Prihajam v solidno formo, vendar je v zadnjem mesecu za mano veliko število tekem, zato upam, da ne bom imel težav z utrujenostjo. Žal bom letos prvič izpustil mešane dvojice, saj je Alex poškodovana, zato pa bova s Hribarjem branila lanskoletni naslov z Otočca,« pa je pred začetkom državnega prvenstva na Rakeku dejal Darko Jorgič.

Državno prvenstvo se bo začelo v soboto ob deseti uri, končalo pa se bo s finalnimi obračuni v nedeljo. Polfinalni in finalni obračuni bodo v torek na spletni televiziji MORELTV.