Na prvem letošnjem Seamaster 2019 ITTF World Tour v Dohi v Katarju slovenske barve branita tudi Darko Jorgič in Bojan Tokič. Oba sta bila uvodoma uspešna, saj sta v drugem krogu predtekmovanja zabeležila zmagi. Mlajši Jorgič je s 4:0 ugnal domačina Abudlrahmana Al-Naggara s 4:0 (6, 5, 9, 14), medtem ko je Tokič po hudem boju izločil Kitajca Ziyang Yuja s 4:3 (-8, -9, 5, 3, -7, 7, 6).

V Dohi od prvih šestnajstih igralcev s svetovne lestvice manjka le trenutno prvi Zhendong Fan, kar dovolj zgovorno govori o moči turnirja. Najboljši slovenski dvojec na svetovni lestvici igra v predtekmovanju. V prvem krogu sta bila prosta, v drugem pa je imel težjo pot Tokič, ki je trenutno na 48. mestu svetovne lestvice. Potem ko je prejšnji teden na turnirju Seamaster 2019 ITTF Challenge Plus v Omanu v prvem krogu glavnega turnirja moral priznati premoč Deokhwa Choija iz Južne Koreje, je v Dohi naletel na mladega, dvajsetletnega Kitajca Juja, ki je na 129. mestu svetovne lestvice. Dvoboj je bolje začel mladi Kitajec, ki je povedel z 2:0 v nizih, vodil pa je tudi še s 3:2, toda na koncu so odločale Tokičeve izkušnje. V tretjem krogu bo najbolje uvrščeni Slovenec na svetovni lestvici igral proti levorokemu Japoncu Masataki Mozironu, ki je na svetovni lestvici šest mest pred njim.

Lažje delo je imel aktualni slovenski državni prvak, ki je prva dva niza proti domačinu Al-Naggarju odlično začel, nekaj več težav pa je imel nato v tretjem in predvsem v četrtem nizu, vendar preobrata ni dovolil. Trenutno 54. igralec svetovne lestvice se bo v tretjem krogu pomeril z 38-letnim Nemcem Bastianom Stegejem, ki je na svetovni lestvici sedem mest za njim.

V ženski konkurenci ni nobene slovenske predstavnice.