V Shenzenu se je končalo mednarodno prvenstvo Kitajske, ki je bilo po kakovosti celo močnejše od svetovnega prvenstva. Prvega mesta se je veselil svetovni prvak iz Budimpešte Kitajec Ma Long, v ženski konkurenci pa je bila najboljša njegova rojakinja Cheng Meng. Nastopila sta tudi Darko Jorgič in Bojan Tokič, ki sta se od nadaljnjega tekmovanja poslovila v petek, saj se nista prebila v glavni turnir med 32 najboljših.

Zelo blizu napredovanju med 32 najboljših je bil aktualni slovenski državni prvak Darko Jorgič, ki je v drugem krogu predtekmovanja premagal Korejca Kima Byunghyeona s 4:1 (8, 3, 6, -6, 7), v tretjem pa še Francoza Quentina Robinota prav tako s 4:1 (6, 11, 5, -9, 7). V odločilnem dvoboju za napredovanje v glavni turnir je bil s 4:1 (9, 12, 5, -10, 9) boljši Francoz Emmanuel Lebesson, ki je 31. na svetovni lestvici.

Za BojanaTokiča je bil v tretjem krogu usoden Japonec Mizuki Oikawi, 94. na svetovni lestvici, ki je slavil s 4:1 (9, -2, 5, 12, 7), v drugem krogu pa je bil Novogoričan s 4:0 (7, 4, 5, 8) boljši od Brazilca Andrea Silve.

Edini Evropejec v četrtfinalu glavnega turnirja je bil Nemec Timo Boll, spet pa je blestel Ma Long, ki je samo potrdil, da njegova zlata kolajna s svetovnega prvenstva v Budimpešti še zdaleč ni bila naključna. Aktualni olimpijski prvak iz Ria de Janeira, kjer je, tako kot štiri leta prej v Londonu, osvojil tudi ekipno zlato kolajno, je v finalu v kitajskem obračunu s 4:0 (10, 6, 5, 4) ugnal Lin Gaoyuana. V ženski konkurenci so prav tako prevladovale Kitajke, v finalu pa je Cheng Meng, ki je bila v Budimpešti druga, s 4:1 (-3, 8, 9, 9, 7) premagala Manyu Wang. Aktualna svetovna prvakinja Liu Shiwen je s tekmovanjem končala v četrtfinalu.

Že v torek se bo začelo mednarodno prvenstvo Hongkonga, ob Jorgiču in Tokiču pa bo slovenske barve branil tudi Deni Kožul. Vsi trije bodo igrali že v predtekmovanju. Jorgič in Tokič bosta v prvem krogu prosta, medtem ko Kožula čaka obračun s 14-letnim domačinom Kwan To Yiujem.