Miha Štamcar, 16.03.2018 ob 20:48

Trenutno najbolje uvrščeni slovenski namiznoteniški igralec na svetovni lestvici Darko Jorgić je v osmini finala mednarodnega prvenstva Poljske v Spali po hudem boju in zaostanku z 1:3 premagal Francoza Antoinea Hacharda s 4:3 (9, -7, – 9, -9, 13, 5, 8). Navkljub dobri igri je v četrtfinalu moral priznati premoč Woojina Janga iz Južne Koreje, ki je zmagal s 4:0 (6, 9, 9, 7). Aktualni slovenski državni prvak je bil tudi edini evropski igralec med osem najboljših. Njegova naslednja postaja bo mednarodno prvenstvo Nemčije, ki bo v Bremnu od 20. do 25. marca. Na turnirju svetovne serije bodo ob Jorgiću slovenske barve branili še Bojan Tokić, Deni Kožul in Jan Žibrat.

»V izenačenem prvem nizu je bil Jorgić v končnici bolj zbran, v drugem pa je povedel že s 5:0, taktično je do tega takrat igral odlično, nato pa mu kar naenkrat ni prav nič uspevalo, ne paralela, ne spin brez rotacije in po zaostanku 8:3 v petem nizu je bil že skorajda v izgubljenem položaju. Toda nato je le dosegel dve, tri točke, ki so ga vrnile v igro, serija točk pa se je nadaljevala do njegovega vodstva z 9:8. V dramatični končnici je bil vendarle bolj zbran Darko, ki je šesti in sedmi niz le kontroliral igro in prišel do zaslužene zmage,« je Jorgićevo pot do zmage opisala njegova trenerka Andreja Ojsteršek Urh.

Če ne štejemo Dang Qiuja, ki igra za Nemčijo in Leija Kouja, ki igra za Ukrajino, je bil Jorgić edini evropski igralec med osem najboljših, kjer se je pomeril s trenutno 39. igralcem sveta Woojinom Jangom. V prvem nizu je bil korejski igralec ves čas boljši nasprotnik, zato pa sta bila drugi in tretji niz zelo izenačena, vendar je Jang ohranil večjo zbranost v obeh končnicah. Četrti niz je bil spet v znamenju 23-letnega Korejca.

»Darko preprosto ni imel občutka, da bi izven servisa lahko karkoli naredil. Pozna se mu, da že nekaj časa nismo bili v Aziji in očitno bo treba spet iti tja na trening, da dobi ta občutek. Če ne čutiš žogice, je težko igrati, preprosto moraš to trenirati. Toda navkljub porazu si Darko zasluži vse čestitke, mislim, da je to njegov prvi challenge, da je prišel med osem najboljših, premagal je igralca iz Japonske, Hongkonga, v osmini finala Francoza, tako da bo spet nekoliko napredoval na svetovni lestvici,« je bila z igrami svojega varovanca zadovoljna Ojsteršek Urhova.

V nedeljo bo Jorgić s svojim klubom Bad Königshofen gostil vodilno ekipo nemške bundeslige Borussio iz Düsseldorfa, istega dne bo Bojan Tokić s Saarbrücknom igral doma z Werderjem iz Bremna, kjer se bo v torek, 20. marca, s kvalifikacijami začel turnir svetovne serije.