Miha Štamcar, 07.03.2018 ob 18:55

V četrtek se bo v Minsku začelo evropsko prvenstvo do 21 let, na katerem bodo nastopili tudi Darko Jorgič, ki je kot drugi nosilec že uvrščen na glavni turnir, v predtekmovanju pa bodo nastopili Kožul, Ana Tofant in Aleksandra Vovk. Jorgič in Kožul sta lani v Sočiju v posamični konkurenci osvojila bronasti kolajni.

Prvi nosilec moškega turnirja je Čeh Tomas Polansky, Deni Kožul pa je prvi nosilec druge predtekmovalne skupine, v kateri so še Stanislav Kučera iz Češke, Matteo Mutti iz Italije in Vladislav Ursu iz Moldavije. Jorgič in Kožul sta v dvojicah postavljena za drugo nosilca in bosta v prvem krogu prosta.

Težko delo v predtekmovanju čaka obe slovenski dekleti. Ana Tofant bo igrala v skupini s Christino Kallberg, Dragano Vignjević (Srbija) in Sophia Klee (Nemčija), medtem ko Aleksandro Vovk čakajo dvoboji s Zhang Xuan (Španija), Tatjano Kukulkovo (Slovaška) in Tijano Jokić (Srbija): V dvojicah bosta Tofantova in Vovkova v prvem krogu igrali proti Švedinjama Filippi Bergand in Christini Kallberg.