Slovenski nastopi na mednarodnem odprtem prvenstvu Bolgarije v Pangjurištu so se končali s porazom Darka Jorgiča v osmini finala. Za aktualnega slovenskega državnega prvaka je bil usoden trenutno 110. igralec svetovne lestvice, Kitajec Zihao Zhao, ki je zmagal s 4:2 (6, 6, 7, -7, -13, 8). Naslednji turnir svetovne serije, zadnji pred ekipnim evropskim prvenstvom v Nantesu, bo od 20. do 25. avgusta v češkem Olomoucu. Tudi s slovensko udeležbo.

Po dveh zmagah v predtekmovanju, ko je bil boljši od Poljaka Patryka Zatowke in Hrvata Andreje Gaćine ter zmagi nad osemnajstim igralcem svetovne serije, Sangsu Leejem iz Južne Koreje, se je pot 21-letnega Jorgiča končala v drugem krogu glavnega turnirja. Leto dni starejši Zihao Zhao, ki je v prvem krogu glavnega turnirja izločil Francoza Simona Gauzyja, 20. igralca sveta, je v prvih treh nizih popolnoma nadzoroval igro, v četrtem pa je Jorgič le prišel do svoje igre. V petem nizu je bil v napeti končnici bolj zbran Hrastničan, ki pa je v šestem spet moral priznati premoč Kitajca, ki se bo v četrtfinalu pomeril z Nemcem Dmitrijem Ovčarovom.

Preostali slovenski predstavniki so izpadli v predtekmovanju. Deni Kožul se je prebil do tretjega kroga, v drugem sta izpadla Bojan Tokič in Peter Hribar, v prvem pa Tilen Cvetko in Ana Tofant, ki je bila edina Slovenka v Bolgariji. V igri dvojic sta se Darko Jorgič in Deni Kožul uvrstila v drugi krog predtekmovanja, tako kot tudi Peter Hribar in Tilen Cvetko.

V Olomoucu bodo slovenske barve v moški konkurenci spet branili Jorgič, Tokič, Kožul, Hribar in Cvetko, v ženski pa Tofantova.