Na mednarodnem prvenstvu Hrvaške je bil prvi dan glavnega turnirja slovenski junak Darko Jorgič, ki se je z dvema zmagama, proti Ukrajincu Oleksandru Diduhu in Indijcu Amalraju Anthonyju uvrstil v osmino finala. Z zmago je turnir začel tudi Deni Kožul, ki je premagal Indijca Manava Vikasha Thakkarja, v drugem pa je bil zanj usoden Japonec Shunsuke Togami. V kategoriji do 21 let se je v četrtfinalu od nadaljnjega tekmovanja poslovila Aleksandra Vovk. Premagala jo je Japonka Yumeno Soma.

Aktualni slovenski državni prvak, ki je zaradi klubskih obveznosti moral izpustiti mednarodno prvenstvo Slovenije na Otočcu, se je moral v prvem krogu kar pošteno potruditi, da je strl odpor izkušenega Oleksandra Diduha. Kar tri od štirih nizov je peti nosilec zagrebškega turnirja dobil na razliko, v četrtem nizu je bil boljši 37-letni Ukrajinec, v petem pa je Jorgič vendarle potrdil zmago s 4:1 (9, 13, 11, -9, 8). Nekaj lažje delo je imel trenutno 40. igralec svetovne lestvice v drugem krogu, v katerem je bil s 4:1 (7, 9, -9, 9, 6) boljši od Amalraja Anthonyja (122. na svetovni lestvici). V osmini finala bo v petek, ob 14.25, njegov nasprotnik 31-letni Rus Kiril Skačkov, 59. igralec svetovne lestvice.

Dobro je turnir v Zagrebu začel tudi Deni Kožul, ki je Manava Vikasha Thakkarja (129.) premagal s 4:0 (6, 9, 10, 11). V drugem krogu je 22-letni Logatčan igral proti pet let mlajšemu obetavnemu Japoncu Togamiju, ki je na svetovni lestvici 215. Po izgubljenem uvodnem nizu, v katerem je osvojil le tri točke, se je Kožul le zbral, povedel z 2:1 v nizih, nato pa popustil in izgubil z 2:4 (-3, 3, 8, -4, -8, -5).

Na turnirju do 21 let se je izkazala Aleksandra Vovk, ki je prva dva dni v tej konkurenci prikazala odlične partije, saj je v kvalifikacijah med drugim premagala Rusinjo Elizabet Abramjanovo, 44. igralko ITTF lestvice do 21 let in Avstrijko Karoline Mischek, ki je celo na 23. mestu. V osmini finala je na kolena spravila tudi Poljakinjo Julio Slazak, danes pa je bila v četrtfinalu prva nosilka turnirja, sicer osma igralka sveta do 21 let, Japonka Yumeno Soma premočna za Vovkovo, ki je izgubila z 0:3 (-7, -4, -3). Soma se je nato uvrstila v finale, kjer se bo pomerila s Kitajko Jiayi Sun, ki igra za Hrvaško.