Miha Štamcar, 26.02.2018 ob 00:51

Namiznoteniške igralke Arrigonija iz Izole so zmagovalke prvega pokala državnih prvakov, ki se je minuli konec tedna odvijal na Otočcu. V organizaciji NTK Krka in pod okriljem Namiznoteniške zveze Slovenije so nastopili tudi aktualni slovenski državni prvaki, ki so v polfinalu morali priznati premoč poznejšemu zmagovalcu, turškemu Bešiktašu, v tekmi za tretje mesto pa so nato Novomeščani premagali Aladžo iz Sarajeva.

Na ženskem turnirju državnih prvakinj balkanskih držav je nastopilo pet ekip. S štirimi zmagami so Izolanke v postavi Urška Čokelj, Lea Paulin in Minea Ljuca prevladovale na turnirju, o njihovi premoči pa dovolj zgovorno govori podatek, da niso izgubile niti enega dvoboja. Njihovo moč so že v prvem krogu okusila igralke Krive Palanke iz Makedonije, nato pa so Izolčanke po vrsti premagale še sarajevski Spin 2012, albansko Teuto in za konec še črnogorsko ekipo Budim. Drugo mesto je osvojil Spin 2012, tretja je bila Teuta, četrti Budim in peta Kriva Palanka.

Bolj številna je bila udeležba na moškem turnirju, tako da sta bili v predtekmovanju dve skupini s po štirimi udeleženci. Novomeščani v postavi Tilen Cvetko, Peter Hribar in Tilen Novak so v skupini A dobili vse tri dvoboje s 3:0, v polfinale pa se je uvrstila še ekipa Aladža iz Sarajeva. V skupini B sta bili razred zase turški Bešiktaš iz Banat iz Zrenjanina, ki je tudi osvojil prvo mesto. Ekipa iz Vojvodine je v polfinalu s 3:0 premagala Aladžo, medtem ko so mladi Novomeščani morali priznati premoč veliko bolj izkušenim turškim namiznoteniškim igralcem, ki so slavili s 3:0. V tekmi za tretje mesto je Krka še drugič na turnirju brez izgubljenega dvoboja premagala Sarajevčane, v tekmi za prvo mesto pa so Turki premagali Banat in se veselili končnega prvega mesta.

Na Otočcu je potekal tudi kongres balkanske namiznoteniške unije, na kateri so vanjo sprejeli tudi Slovenijo.

Izidi ženskega turnirja

Izidi moškega turnirja