V Podgorici se je končalo letošnje balkansko prvenstvo v namiznem tenisu. Med enajstimi državami je nastopila tudi slovenska izbrana vrsta, ki se domov vrača z dvema bronastima kolajnama. Obe so dosegli v igri dvojic, in sicer Ana Tofant in Aleksandra Vovk ter Peter Hribar in Tilen Cvetko. S kar šestimi zlatimi kolajnami se ponaša turška reprezentanca.

V ekipnem delu tekmovanja je slovenska ženska reprezentanca v Podgorici osvojila četrto mesto, medtem ko so bili moški peti, do balkanskega naslova pa so prišli Italijani in Turkinje. Za slovenske kolajne so v nadaljevanju balkanskega prvenstva poskrbeli Ana Tofant in Aleksandra Vovk, ki sta v polfinalu z 1:3 morali priznati premoč turški dvojici Sibel Altinkaya in Gulpembe Ozkayi. V turškem finalu sta se prvega mesta nato veselili Ozge Yilmaz in Ece Harac.  

Pohvale za odličen nastop si zaslužita tudi Peter Hribar in Tilen Cvetko, ki sta svojo pot med dvojicami prav tako končala v polfinalu. Zanju sta bila s 3:0 usodna Turka Ziver Gunduz in Batuhan Sahin, ki sta v finalu proti rojakoma Ibrahimu Gunduzu in Talhu Yigenlerju izgubila z 1:3.

V posamični konkurenci je bila v kvalifikacijski skupini od treh Slovenk uspešna le Ana Tofant, ki pa je v prvem krogu izgubila proti Romunki Alini Zaharii z 2:4. Do prvega mesta se je z odlično igro v tolažilni skupini prebila Aleksandra Vovk, ki je v finalu s 3:1 premagala Črnogorko Ivono Petrić. Slednja je bila v prvem krogu tolažilne skupine s 3:0 boljša od Špele Trelec. Do zlate kolajne je prišla Turkinja Ozge Yilmaz, ki je v finalu premagala Romunko Tanio Plaian.

Tilen Cvetko in Damjan Zelko sta se v svojih kvalifikacijskih skupinah prebila do glavnega žreba, spodletelo pa je le Petru Hribarju, vendar se je Novomeščan izkazal v tolažilni skupini, ki jo je končal z zmago proti Romunu Paulu Mladinu s 3:1. V glavnem žrebu je Tilna Cvetka v prvem krogu premagal Srb Marko Popović s 4:2, medtem ko je Damjana Zelka po hudem boju s 4:3 izločil Grk Nikolaos Antoniadis. Naslov balkanskega prvaka je osvojil Talha Yigelner po zmagi nad rojakom Ibrahimom Gunduzom.

Tudi v mešanih dvojicah je naslov balkanskega prvaka pripadel Turkom. Osvojila sta ga Ibrahim Gunduz in Sibel Altinkaya, ki sta premagala romunsko dvojico Alexandru Manole in Alina Zaharia. Damjan Zelko in Špela Trelec sta izpadla v prvem krogu, Tilen Cvetko in Ana Tofant v drugem, medtem ko sta se Peter Hribar in Aleksandra Vovk prebila do četrtfinala. Na poti do najmanj bronaste kolajne sta ju s 3:1 zaustavila Stefan Kostadinović in Ivana Vejnović iz Srbije.