Miha Štamcar, 24.08.2018 ob 18:04

Edina preostala slovenska predstavnica na turnirju svetovne serije Seamasters v Olomoucu na Češkem, aktualna državna prvakinja Alex Galič, je v četrtfinalu dvojic z Luksemburžanko Sarah de Nutte po ogorčenem boju izgubila proti 18-letni Kitajski Jiayi Sun, ki od lani igra za Hrvaško in tri leta starejši Jian Zeng iz Singapurja z 2:3 (8, -7, -7, 13, -7).

Štiriindvajsetletna Galičeva je v navezi z De Nuttejevo tekmovanje končala v osmerici, v posamični konkurenci pa ji je spodrsnilo na zadnji stopnički pred uvrstitvijo na glavni turnir. Sunova in Zengova sta se v nadaljevanju uvrstili v veliki finale. Aleksandra Vovk in Ana Tofant sta v igri dvojic prav tako obstali na pragu glavnega turnirja, v posamični konkurenci pa sta s tekmovanjem končali v drugem krogu izločilnih bojev.

Največji uspeh med slovensko četverico na moškem turnirju je dosegel Darko Jorgič, ki ga je v prvem krogu glavnega turnirja zaustavil Japonec Tomokazu Harimoto, sicer trenutno šesti igralec na svetovni lestvici. V izločilih bojih je v tretjem krogu izpadel Deni Kožul, medtem ko sta Bojan Tokič in Jan Žibrat izpadla v drugem krogu. Jorgič je blestel tudi v konkurenci do 21 let, kjer je bil boljši od njega le Japonec Yuto Kizukuri. Prav Kizukuri je v polfinalu zaustavil tudi Kožula, ki sta z Janom Žibratom v igri dvojic z minimalnim izidom izgubila v prvem krogu izločilnih bojev.