Na tretjem odprtem prvenstvu za kadetinje in kadete v Škofji Loki sta imela po koncu tekmovanja največ razlogov za dobro voljo Gaja Kobetič in Žiga Kristjan Žigon. Kobetičeva, članica Mengša, je v finalu s 3:0 (6, 7, 11) premagala Anamarijo Horvat (Sobota), medtem ko je bil Žigon, sicer član Inter Diskonta iz Raven, s 3:2 (-6, 11, 7, -6, 2) boljši od Mihaela Kocjančiča (Arrigoni).

V konkurenci kadetinj je Gaja Kobetič v predtekmovanju vse svoje nasprotnice premagala s 3:0, odlično formo pa je potrdila tudi na glavnem turnirju, kjer je bila v prvem krogu prosta. Na poti do finala je nato premagala Rosano Pajer (Inter Diskont) s 3:0, v polfinalu pa se je morala pošteno potruditi, da je izločila Tijano Gačič (Kajuh Slovan) s 3:2 (2, -12, 9, -7, 10). Nekoliko težjo pot do finala je imela Anamarija Horvat, ki je v predtekmovanju oddala le en niz, v finalni skupini pa je v prvem krogu premagala Živo Markič (Mengeš), v četrtfinalu je bila boljša od Eve Cerkvenčič (Letrika) šele po dramatičnem petem nizu s 3:2 (10, 6, -9, -8, 11), prav tako v petih nizih pa je v polfinalu premagala še Manco Paljk (Arrigoni) s 3:2 (9, -7, -10, 5, 9). V finalu je bila bolj zbrana Kobetičeva, Horvatova je bila druga, tretje mesto pa sta si razdelili Gačičeva in Paljkova.

Zanimivi in kakovostni boji so bili tudi na kadetskem turnirju. Na koncu se je prvega mesta veselil Žigon, ki v predtekmovanju ni imel težav, v finalnem turnirju pa je prav tako vse svoje nasprotnike do finala premagoval brez izgubljenega niza. Še največ težav mu je v polfinalu povzročil Dejan Jokić (Mengeš). Tudi Kocjančič je do finala prišel na zelo zanesljiv način, se pravi brez izgubljenega niza. V polfinalu je bil boljši od Aljaža Goltnika (Mengeš), v finalu pa mu je v petem nizu popustila zbranost, kar je Žigon izkoristil in prišel do zaslužene zmage. Tretje mesto sta si razdelila Dejan Jokić in Aljaž Goltnik