V soboto in nedeljo bo na Ravnah na Koroškem potekal letošnji zaključni turnir za ekipne naslove v kadetski konkurenci. Naslova bosta branila domači Fužinar Interdiskont med kadeti, med kadetinjami pa je bil najboljši Arrigoni iz Izole.  

Domači Fužinar Interdiskont, ki je lani v Izoli v postavi Žiga Kristijan Žigon, Aljaž Godec, Leon Veronik in Jan Hovnik Šipek osvojila naslov državnega prvaka v kadetski konkurenci, bo tudi letos na domačih tleh v skorajda identični postavi skušal ponoviti lanskoletni uspeh iz Izole. Ravenčani bodo v predtekmovalni skupini A igrali z ekipami ŠD Su, Kema in Arrigoni, v skupini B pa bodo nastopili Mengeš I, Muta, Logatec in Rakek. Pred letom dni je bila za Ravenčani druga Krka, ki se letos ni uvrstila na zaključni turnir, tretji pa je bil Arrigoni.

Tudi pri kadetinjah bodo na Ravnah nastopile lanskoletne državne prvakinje, vendar imajo Izolčanke letos zelo pomlajeno ekipo in bodo težko ponovile lanskoletni uspeh, ko so slavile pred Mengšem in Cirkovci. Slednjih letos na Ravnah ne bo, v kvalifikacijah pa so najboljšo igro prikazale Mengšanke in Ravenčanke. V predtekmovalni skupini A se bodo pomerile ekipe Fužinar Interdiskonta, Vesne, Keme in Krke, v skupini B pa Mengša, Letrike, Sobote in Arrigonija.