Aleksandra Vovk, edina slovenska predstavnica v namiznem tenisu na poletnih mladinskih olimpijskih igrah v Buenos Aieresu, je odlično začela kvalifikacijske boje. V skupini F je po nesrečno izgubljenem uvodnem nizu vajeti igre prevzela v svoje roke in s fantastično igro v nadaljevanju prišla do pomembne zmage proti Marwi Alhodaby, trenutno 16. igralke na svetovni lestvici do 18 let. Končni izid je bil 4:2 (-9, 12, 5, 3, -7, 9) za Vovkovo, ki bo jutri igrala dve tekmi. Najprej ob 15.45 proti Ruin Wuan Goi iz Singapurja, ki je na 40. mestu svetovne lestvice, ob 23.15 pa jo čaka še obračun z Indijko Archano Girish Kamath, deveto igralko sveta v tej starostni kategoriji.

Čeprav 18-letna Vovkova v Buenos Airesu, kot edina na olimpijskem turnirju s sabo nima trenerja, je to v dvoboju z višje rangirano Egipčanko ni zaustavilo. V prvem nizu ji ni stekel servis, kar je bila njena največja težava, tako da je Alhodabyjeva pred končnico niza prišla do štirih točk prednosti (10:6). Vendar se slovenska reprezentantka ni predala, ubranila je tri zaključne žogice, ne pa tudi četrte. Toda morda ji je prav odlična končnica uvodnega niza dala dodatno samozavest, kajti v dramatičnem drugem nizu je bila v končnici bolj zbrana, to pa ji je dalo dodatnih moči v nadaljevanju dvoboja. Tretji in četrti niz je minil v popolni prevladi Vovkove, ki je trenutno na 61. mestu svetovne lestvice, v petem pa je Egipčanka le prišla do svoje igre. Tudi v šestem nizu je vse kazalo na njeno zmago, saj je Slovenki pobegnila za štiri točke (9:5), vendar do konca dvoboja Alhodabyjeva ni več osvojila točke, zato pa jih je Vovkova, ki je nase opozorila že na ekipnem članskem svetovnem prvenstvu, kar šest in prišla do odmevne zmage proti igralki, ki je na svetovni mladinski lestvici kar 45 mest pred njo.

»Glede na to, da je Egipčanka na svetovni lestvici toliko pred mano, sem lahko šla v dvoboj popolnoma sproščeno, saj nisem imela česa izgubiti. Med dvobojem sem se spomnila njene šibke točke, saj je bilo kar nekaj kombinacij, s katerimi sem prišla do velikega števila zaporednih točk. Seveda bi mi bilo s trenerjem lažje, saj mi včasih manjka samozavesti in odločnosti, saj nihče ne stoji za mano in mi iz prve roke pove, kaj delam narobe. Sama tega ne morem najbolje oceniti, vendar sem v preteklosti na nekaterih tekmah že igrala brez trenerja, tako da se nekako znajdem,« je po svojem prvem dvoboju dejal Aleksandra Vovk.

V drugi tekmi skupine F je Indijka Archano Girish Kamath s 4:1 (6, -8, 6, 8, 9) premagala Ruin Wuan Goi iz Singapurja.