V četrtfinalnem obračunu ekipnega evropskega prvenstva v Nantesu je slovenska moška izbrana vrsta morala priznati premoč aktualnih evropskih prvakov Nemcev, ki so slavili s 3:0. Najbližje vsaj častni zmagi je bil Darko Jorgič, ki je proti Dimitriju Ovtcharovu vodil z 2:0 v nizih, medtem ko sta Bojan Tokič proti Timo Bollu in Deni Kožul proti Patricku  Franziski ostala brez osvojenega niza.

Na zadnjem ekipnem evropskem prvenstvu sta se reprezentanci Slovenije in Nemčije pomerili v polfinalu. S 3:2 so slavili Nemci, ki so pozneje v finalu premagali še Portugalsko. V Luksemburgu sta zmagi za slovensko izbrano vrsto prispevala Darko Jorgič in Bojan Tokič, oba sta bila boljša od Dimitrija Ovtcharova, Nemcem pa sta zmago prinesla Timo Boll, ki je bil uspešen dvakrat, in Patrick Franziska, ki je bil boljši od Jana Žibrata. Letos Žibrata v Nantesu ni, namesto njega je priložnost dobil Deni Kožul.

Dolgo je v uvodnem četrtfinalnem obračunu kazalo na podoben začetek kot v Luksemburgu, saj je Jorgič (43. na svetovni lestvici ITTF) proti Ovtcharovu (12.) vodil z 2:0 v nizih. V prvem je aktualni slovenski državni prvak vodil že z 8:4, v dramatični končnici pa je izkoristil svojo osmo zaključno žogico, eno je imel tudi Nemec, ki je v drugem povedel s 5:1. Toda 21-letni Hrastničan je s sedmimi zaporednimi točkami naredil preobrat, ubranil eno zaključno žogico, nato pa izkoristil svojo prvo. V tretjem in četrtem nizu je deset let starejši Ukrajinec z nemškim potnim listom s svojimi neugodnimi servisi le strl odpor Darka Jorgiča, v petem pa je prišel do treh zaključnih žogic za končno zmago. Vse tri je Jorgič ubranil, ne pa tudi četrte.

V dvoboju najstarejših članov reprezentanc je aktualni evropski prvak iz Alicanteja, Timo Boll, opravičil vlogo favorita, vendar se je moral za zmago proti vrstniku Bojanu Tokiču, pošteno potruditi za zmago. V izenačenem prvem nizu, v katerem je Tokič vodil s 7:5, je izkoristil svojo prvo zaključno žogico, v drugem, v katerem je prišel do kar treh zaključnih žogic, pa šele tretjo. Tudi v tretjem nizu je Novogoričan vodil s 7:5, v končnici pa je bil bolj zbran Boll, dobitnik kar 36 kolajn z največjih tekmovanj, ki je s tremi zaporednimi točkami Nemčiji priboril vodstvo z 2:0.

Trenutno petnajsti igralec svetovne lestvice ITTF, Patrick Franziska, je bil izraziti favorit v dvoboju z Denijem Kožulom, ki je na tej lestvici 101. V prvem nizu je 27-letni Nemec proti pet let mlajšemu tekmecu, ki v letošnji sezoni spet igra v nemški bundesligi za TTC indelan Jülich, povedel s 6:2, prednost štirih točk pa je držal do konca. Kožul je še ubranil dve zaključni žogici, ne pa tudi tretje. V drugem nizu je Franziska Logatčanu pobegnil za sedem točk (9:2), boljši pa je bil tudi v tretjem nizu.

»Prva dva niza je Jorgič odigral odlično, nato pa ni našel odgovora na neugodne servise Ovtcharova, medtem ko je bil Tokič ves čas blizu Bollu, a je naredil preveč drobnih napakic. Proti Franziski, ki je v zadnjem letu naredil največji napredek, je bil žal Kožul brez pravih možnosti, tako da je zmaga Nemcev zaslužena. Še vedno pa mi ni jasno, kako to, da smo morali v četrtfinalu igrati z Nemčijo, saj smo bili peti nosilci, Nemci pa prvi. Logično bi bilo, če bi igrali z Avstrijci, ki so bili četrti nosilci, ampak zdaj je, kar je. Fantom nimam česa očitati, dali so svoj maksimum,« je po porazu z Nemci dejala Andreja Ojsteršek Urh, selektorka slovenske reprezentance.

SLOVENIJA – NEMČIJA    0:3

Darko Jorgič – Dimitrij Ovtcharov    2:3 (17, 10, -8, -4, -10)

Bojan Tokič – Timo Boll                       0:3 (-9, -9, -8)

Deni Kožul – Patrick Franziska          0:3 (-8, -6, -6)