V svoji drugi in hkrati zadnji tekmi na ekipnem evropskem prvenstvu v Nantesu je bila slovenska ženska reprezentanca brez pravih možnosti proti aktualnim evropskim podprvakinjami. Nemke, ki se letos spogledujejo z zlato kolajno, so v drugem krogu skupine 2 slavile s 3:0. V četrtek, ob 10. uri, bo slovenska moška izbrana vrsta v skupini 5 igrala odločilno tekmo s Hrvaško za uvrstitev v četrtfinale.

Slovenska selektorka Vesna Ojsteršek se je po torkovem porazu z Italijo odločila za nekoliko drugačno postavitev. Tokrat je počivala Aleksandra Vovk, priložnost pa je dobila Ana Tofant. Dvajsetletna Tofantova, ki je na svetovni lestvici ITTF med Slovenkami v Franciji najvišje uvrščena, na 260. mestu, je bila proti šestnajst let starejši Xiaona Shan (100.) brez pravih možnosti za uspeh.

Katarina Stražar (388.), ki je v torek proti Italijankam prišla do edine slovenske zmage, je proti Nini Mittelham sicer prišla do niza, boljša je bila v drugem, vendar nemška zmaga v tem dvoboju ni bila vprašljiva. Tako kot tudi ne v dvoboju med 17-letno Leo Paulin (821.) in še eno Kitajko v nemški izbrani vrsti, 22-letno Yuan Wan (172.), vendar je v tretjem nizu Izolčanka nudila dostojen odpor.

»Čeprav Nemčija ni igrala v najboljši zasedbi, nismo imele realnih možnosti za uspeh. Že osvojeni niz Katarine je velik uspeh. To je vendarle drug svet za naše igralke, pa ne samo za njih. V četrtek bomo še malce potrenirale, dopoldne navijale za naše fante, v petek pa se vračamo domov,« je po porazu z Nemkami dejala Vesna Ojsteršek, selektorka slovenske ženske reprezentance.

Slovenija – Nemčija    0:3

Ana Tofant – Xiaona Shan                    0:3 (-4, -5, -5)
Katarina Stražar – Nina Mittelham    1:3 (-6, 3, -6, -3)
Lea Paulin – Yuan Wan                         0:3 (-3, -2, -9)