Na prvem letošnjem TOP turnirju za mlajše kadetinje in kadete v dvorani OŠ Preserje sta se prvega mesta v prvi kakovostni skupini veselila Enya Moltara (Kajuh Slovan) in Miha Podobnik (Logatec). Drugo mesto si je med mlajšimi kadetinjami priborila Eva Horvat (Sobota), tretje pa Neža Pogačar Žun (Mengeš), med mlajšimi kadeti pa je bil drugi Luka Jokić (Mengeš) in tretji Aleks Ušaj (Letrika).

V odsotnosti aktualne državne prvakinje Sare Tokić je najboljšo igro na TOP-u v Preserjih prikazala Enya Moltara, drugouvrščena z državnega prvenstva v Preboldu, ki je v sedmih dvobojih oddala le en niz. V zadnjem krogu ji ga je vzela Neža Pogačar Žun, ki pa se je morala na koncu s petimi zmagami morala zadovoljiti s tretjim mestom, saj je bila z zmago več na drugem Eva Horvat. Za njimi so se zvrstile Lana Slatinšek (ŠD SU) s štirimi zmagami, s tremi je bila peta Zoja Žolek (Cirkovce), z dvema je bila šesta Maja Belaj (Kidričevo), Ana Gergek (Kema) je bila z eno zmago sedma, osma pa je bila Pika Bavdek (Kajuh Slovan).

Miha Podobnik je med mlajšimi kadeti samo potrdil, da je v letošnji sezoni v tej kategoriji najboljši. V Preserju mu je največ težav v uvodnem krogu povzročil Andraž Zupančič (ŠD SU), ki si je v Preboldu na državnem prvenstvu za Aleksom Ušajem delil tretje mesto, v preostalih šestih dvobojih pa Podobnik ni oddal niti niza. Zupančič je sicer turnir v Preserju končal na šestem mestu s tremi zmagami, na drugem pa sta imela Luka Jokić in Aleks Ušaj po pet zmag. Četrti je bil Brin Vovk Petrovski (Savinja), drugi z državnega prvenstva v Preboldu, ki je zmagal štirikrat, peti pa je bil z eno zmago manj Jure Kaker (Muta). Z eno zmago je bil sedmi Erazem Janc (Ljubno), brez zmage pa je na osmem mestu ostal Bor Klešnik (Vesna).

V drugi kakovostni skupini je s šestimi zmagami slavila Ana Leskovšek (Savinja), s petimi je bila druga Živa Dogar (Kema), pet zmag pa je na tretjem mestu imela tudi Adrijana Mrazič (Vesna). Za njimi so se zvrstile Nika Uršič (B2), Urša Rozman (Ljubno), Zara Judež (Krka), Katarina Lešnjak (Vesna) in Zala Kontelj (Vesna). Pri mlajših kadetih je bil v drugi kakovostni skupini s sedmimi zmagami prvi Benjamin Bečirevič (Krka), Timi Geder (Sobota) in Mark Gazvoda (ŠD SU) sta bila s štirimi zmagami druga in tretja, kar štirje so imeli po tri zmage, in sicer Tim Stajnko (Vesna), Zal Sesek (Vesna), Jure Zlodej (Vesna) in Andraž Kramžar (Mengeš), osmi pa je bil z eno zmago Tine Ivančič (Arrigoni).

Brez poraza je turnir v tretji kakovostni skupini končala tudi Ema Crnkovič (Kema), druga je bila Kaja Zadravec (Rakek) in tretja Tina Križnič (B2), ki sta zmagali po petkrat. Od četrtega do osmega mesta so se zvrstile še Tija Kastelic (Krka), Neža Gazvoda (ŠD SU), Layla Turk (Arrigoni), Sara Erhatič (Cirkovce) in Vita Kocjančič (Arrigoni). Junak tretje skupine je bil Maj Murn (ŠD SU), ki je prav tako turnir končal brez poraza, drugi je bil Matic Vertuš (Krka), tretji Luka Šantavec (Sobota), četrti Mark Dimnik (Vesna), peti Žan Okorn (Logatec), šesti Urban Janc (Ljubno), sedmi Janez Jedlovčnik (Krka) in osmi Gašper Žirovnik Remenih (Rakek).

1. TOP za mlajše kadetinje in kadete, 02.06.2019, Preserje — REZULTATI