Dvojica Bojan Tokič in Deni Kožul bo edina med slovenskimi predstavniki, ki bo na prvem letošnjem Seamaster ITTF World Tour turnirju v Budimpešti, v četrtek, zaigrala na glavnem turnirju. V posamični konkurenci sta danes v tretjem krogu predtekmovanja izgubila Darko Jorgič in Deni Kožul, v drugem krogu pa je izpadla tudi Alex Galič.

Tokič in Kožul sta na poti do glavnega turnirja brez boja izločila nemško dvojico Kilian Ort in Ricardo Walther, v odločilni partiji za napredovanje pa sta s 3:2 (9, -5, 4, -8, 8) ugnala švedsko dvojico Anton Kallberg in Truls Moregard. V osmini finala glavnega turnirja bosta njuna nasprotnika trenutno prvi igralec sveta Zhendong Fan in četrtouvrščeni Gaoyuan Lin iz Kitajske. Lepo priložnost za napredovanje sta izpustila Darko Jorgič in Jan Žibrat, ki sta z 2:3 (-6, 7, 9, -5, -10) izgubila proti romunsko-špansko kombinaciji Ovidiu Ionescu in Alvaro Robles. Med ženskimi dvojicami sta bili Aleksandra Vovk in Ana Tofant v prvem krogu predtekmovanja brez pravih možnosti za uspeh proti Xuan Zhang in Galii Dvorak. Španska dvojica je zmagala s 3:0 (5, 6, 11), medtem ko je Alex Galič s Švicarko Rachel Moret svoj dvoboj proti Rusinjama Mariji Tajlakovi in Olgi Vorobevi predala.

V posamični konkurenci sta Jorgič in Kožul obstala v tretjem krogu predtekmovanja. Za Jorgiča je s 4:1 (13, 3, -7, 8, 7) usoden njegov vrstnik, Kitajec Ziyang Yu, ki je na 142. mestu svetovne lestvice, ki se je z zmago proti Nemcu Ricardu Waltherju uvrstil na glavni turnir, Kožula pa je zaustavil Nemc Filus Rowen. Trenutno 27. igralec sveta je Kožula premagal s 4:1 (3, 5, 5, -2, 9), vendar se nato ni uvrstil na glavni turnir, saj ga je v odločilni tekmi izločil Kitajec Bo Fang. Že prvi dan predtekmovanja sta praznih rok ostala Bojan Tokič in Jan Žibrat. Boljši od Tokiča je bil Kitajec Zihao Zhao, ki bo tudi zaigral na glavnem turnirju, od Žibrata pa Grk Ioannis Sgouropoulos.

Na predzadnji stopnički na poti do glavnega turnirja je spodrsnilo tudi slovenski državni prvakinji Alex Galič, ki jo je s 4:0 (5, 6, 6, 8) premagala Rusinja Jana Noskova, ki je nato v odločilnem dvoboju proti portugalski Kitajki Fu Yu po hudem boju izgubila s 3:4. V prvem krogu predtekmovanja sta v torek s tekmovanjem končali Aleksandra Vovk in Ana Tofant. Najmlajšo članico slovenske izbrane vrste, Vovkovo, je izločila Švedinja Linda Bergstrom, Tofantovo pa Litovka Ruta Paskauiskene.