V zadnjem krogu rednega dela v obeh ligah Vzajemna 1. SNTL sta bila na sporedu derbija vodilnih ekip, ki pa nista več odločala o prvem mestu. Aktualni državni prvaki so s 5:1 premagali Mariborčane, ki tako niso izkoristili poraza Inter Diskonta na gostovanju v Izoli, kjer je Arrigoni slavil s 5:4. V polfinalu bo igrala tudi Kema I, ki je bila s 5:0 boljši od ekipe Cornilleau Mengeš, medtem ko je prva mengeška ekipa s 5:1 ugnala Soboto. Savinja je v Ljubljani s 5:4 premagala domači Kajuh Slovan. Navkljub porazu proti branilkam naslova, Izolčankam, je Ljubljana osvojila prvo mesto po rednem delu državnega prvenstva. Izolčanke bodo končnico začele z drugega mesta, Logatec, ki je v zadnjem krogu s 5:2 premagal Jesenice je tretji, v polfinalu pa bo igrala tudi Kema, ki je bila s 5:3 boljša od Vesne. Končno peto mesto je osvojil Kajuh Slovan, ki Preserjankam ni oddal niti dvoboja.

Ker so si Novomeščani že pred zadnjim krogom zagotovili prvo mesto, Mariborčani pa višje od tretjega niso več mogli, je bil derbi v namiznoteniškem centru Drgančevje, obračun lanskoletnih finalistov končnice ni imel tiste draži kot običajno. Predvsem to velja za goste, za katere je edino zmago zabeležil Matic Slodej, ki je presenetil Lorencia Lupulesca, ki je za krkaše vseeno prinesel eno zmago. Po dvakrat sta slavila Tilen Cvetko in Neven Krković, ki je v najdaljšem dvoboju, dobil ga je s 3:2 (10, -9, -7, 14, 12), ugnal Danila Piljaka.

Veliko bolj napeto je bilo v Izoli, kjer so domačini z zmago Taja Lavriča proti Darku Jamšku s 3:2, zadnji niz se je končal na razliko, na kolena spravili Ravenčane. V gostujoči ekipi se je s tremi zmagami izkazal Mitja Horvat, eno je prispeval še Jamšek, v domači ekipi pa je Lavrič s 3:2 premagal še Janeza Petrovčiča, tudi tu se je zadnji niz končal na razliko, dvakrat je slavil tudi Erik Paulin, enkrat pa Matija Novel.

Deveti dvoboj je odločil zmagovalca tudi na tekmi na Kodeljevem. Pred tem sta bila za domačo ekipo po dvakrat uspešna Denis Pintar in Andraž Novak, v gostujoči pa je to uspelo Patriku Roscu, po enkrat pa Oskarju Roscu in Juretu Slatinšku. V odločilni deveti partiji pa je Patrik Rosc prišel še do tretje zmage, saj je s 3:1 ugnal še Domna Peperka.

Pucončani so zanesljivo opravili z mladimi Mengšani, ki so domov odšli brez osvojenega dvoboja. Še najbližje so mu bili v prvem, ko je Nejc Erjavec proti Luki Norčiču izgubil šele v petem nizu z 9:11, pred tem pa so se kar trije niz prav tako končali na razliko. V razpoloženi domači ekipi je Norčič prišel še do ene zmage, dvakrat je bil uspešen tudi Damjan Zelko, enkrat pa Tomaž Pelcar.

Andraž Avbelj in David Orešnik z dvema zmagama ter Klemen Jazbič z eno so brez večjih težav opravili s Sobočani, ki so prvenstvo končali na zadnjem mestu, in to celo brez točk, tako da bodo v prihodnji sezoni igrali v 2. SNTL.

Polfinalna para sta Krka – Kema I in Inter Diskont I – Maribor. Prvi tekmi bosta na sporedu v sredo, 10. aprila, povratni v soboto, 13. aprila, morebitni tretji pa v sredo, 17. aprila.

Končno peto mesto so osvojili Arrigoni, šesti je Mengeš I, sedma Savinja, osmi Cornilleau Mengeš II, deveti Kajuh Slovan I in deseta Sobota.

Vodilna Ljubljana v Izoli brez najboljših

Ker so si Ljubljančanke že pred zadnjim krogu zagotovile prvo mesto, so v Izoli igrale s svojo drugo ekipo, ki pa se je domov vrnila brez osvojenega niza. V domači ekipi sta po dvakrat zmagali Lea Paulin in Urška Čokelj, enkrat pa Jana Ludvik.

Tretjeuvrščene Logatčanke so gostovale na Jesenicah, kjer se je s tremi zmagami izkazala Katja Gutnik, obe svoji partiji je dobila tudi Nina Zupančič, v domači ekipi sta po enkrat zmagali Nuša Bolte in Barbara Jančič. Do zmage so prišle tudi četrtouvrščene Pucončanke. Največ zaslug za novi dve točki je imela Ana Kovačec, ki je dobila vse tri svoje dvoboje, po enkrat pa sta bili uspešni Staša Matis in Nuša Vogrinčič. Za Založanke so po enkrat zmagale Špela Trelec, Ivana Zera in Tjaša Supančič.

S pričakovano zmago so sezono končale Kodeljevčanke, ki so Preserjankam oddale le en niz. Z dvema zmagama se je izkazala Lara Opeka, z eno pa Tajda Šabanov, Tjaša Novak in Alja Benčina. Prosta je bila Letrika.

Polfinalna para končnice sta Ljubljana – Kema in Arrigoni – Logatec. Prvi tekmi bosta na sporedu v sredo, 10. aprila, povratni v soboto, 13. aprila, morebitni tretji pa v sredo, 17. aprila.

Končno peto mesto je osvojil Kajuh Slovan, šesta je Letrika, sedma Vesna, osme Jesenice in deveto Preserje.

Muta novi prvoligaš, Ilirija se vrača v 2. SNTL

Z dvema zmagama v zadnjem krogu si je Muta, za katero so igrali Bojan Pavič, Jure Škurnik, Boštjan Kraser in Matjaž Pinter zagotovili prvo mesto v drugi ligi, kar pomeni, da bo v prihodnji sezoni igrala v prvi ligi. V kvalifikacije bo morala ekipa ŠD SU, njen nasprotnik pa bo Kajuh Slovan, ki je bil v prvi ligi deveti. Kvalifikacije bodo morale igrati tudi Križe, ki bodo drugoligaški status skušale ohraniti v dvoboju s Kemo II, ki je bila druga v 3. SNTL. Brez kvalifikacij in brez poraza pa si je vrnitev v drugo ligo priigrala Ilirija. Zanjo so igrali Robert Boldin, Mirza Tvrtković, oba sta bila brez poraza, Kristian Ludvik in Timon Oštir Mičić.

Izidi 18. kroga lige Vzajemna 1. SNTL moški

Izidi 18. kroga lige Vzajemna 1. SNTL ženske

Izidi 10. kroga lige Vzajemna 2. SNTL moški

Izidi 10. kroga lige Vzajemna 3. SNTL moški