Aleksandra Vovk (Krka) in Tilen Cvetko (Krka) sta na državnem prvenstvu v Preboldu v organizaciji NTK Savinja postala nova državna prvaka do 21 let za leto 2019. Za Vovkovo je to prvi naslov v tej konkurenci v posamični konkurenci, medtem ko je Cvetko ubranil lanskoletnega iz Otočca. Tudi med ženskimi dvojicami sta Aleksandra Vovk in Katarina Stražar ubranili naslov iz Otočca, v moški pa sta bila najboljša Aljaž Frelih in Erik Paulin (Mengeš/Arrigoni).

V posamični konkurenci je bila prva nosilka aktualna državna prvakinja med članicami, Ana Tofant (Mengeš), ki pa se je od nadaljnjega tekmovanja morala posloviti že v četrtfinalu, kjer jo je s 4:3 premagala Lara Opeka (Kajuh Slovan). Opeka je nato v polfinalu s 4:1 izločila še lanskoletno državno prvakinjo do 21 let Leo Paulin (Arrigoni) in šele v finalu je morala priznati premoč Aleksandre Vovk, ki je finalni dvoboj dobila s 4:2 (-7, -5, 6, 6, 8, 10). Vovkova, ki po vrnitvi s svetovnega članskega prvenstva v Budimpešti zaradi bolezni cel teden ni trenirala, je v polfinalu s 4:1 premagala Katarino Stražar (Mengeš), v četrtfinalu pa še Nušo Kadiš (Inter Diskont) prav tako s 4:1.  

Tilen Cvetko je v članski konkurenci do 21 let opravičil vlogo favorita, saj je po prvem mestu v predtekmovalni skupini na poti do finala s 3:0 premagal Aljaža Goltnika (Mengeš), Erika Paulina (Arrigoni) s 4:1 in v polfinalu še Roka Trtnika (Mengeš) s 4:2. Nekoliko nepričakovano se je že v drugem krogu od nadaljnjega tekmovanja poslovil drugi nosilec, Taj Lavrič (Arrigoni), ki ga je s 3:2 presenetil Nejc Erjavec (Mengeš). Toda za Erjavca je bilo konec tekmovanja v četrtfinalu, saj je bil boljši od njega Damjan Zelko (Kema), zanj pa je bil usoden Jožko Omerzel (ŠD SU), ki je bil pred tem boljši od Jana Krča (B2) s 3:1, Matije Novela (Arrigoni) s 4:2, v polfinalu pa je v maratonskem dvoboju s 4:3 ugnal Zelka. V finalu se je drugega naslova državnega prvaka do 21 let veselil Cvetko, ki je zmagal s 4:1 (-11, 1, 3, 7, 7), Omerzel je bil drugi, tretje mesto pa sta si delila Trtnik in Zelko.

Aleksandra Vovk in Katarina Stražar sta naslovu članskih državnih prvakinj med dvojicami dodali še naslov v kategoriji do 21 let. Najboljša slovenska dvojica v članski konkurenci je bila v četrtfinalu s 3:0 boljša od dvojice Lea Kadiš in Nuša Kadiš (Inter Diskont), v polfinalu sta s 3:0 (7, 7, 9) premagali Laro Opeko in Tjašo Novak (Kajuh Slovan), v finalu pa s 3:1 (6, 9, -6, 7) še Ano Tofant in Leo Paulin (Mengeš/Arrigoni). Tofantova in Paulinova sta imeli pred tem v polfinalu veliko dela z dvojico Tina Mozetič in Gaja Mavri (Letrika), ki sta jo premagali s 3:2, v četrtfinalu pa sta s 3:1 izločili Ino Unger in Ano Kovačec (Cirkovce/Kema). Bronaste kolajne sta osvojili dvojici Lara Opeka in Tjaša Novak ter Tina Mozetič in Gaja Mavri.

Med moškimi dvojicami sta bila nepremagljiva Aljaž Frelih in Erik Paulin, ki sta v velikem finalu na kolena spravila Aljaža Godca in Matijo Novela (Inter Diskont/Arrigoni). Finalni obračun se je končal s 3:1 (-6, 8, 7, 8). Na poti do finala sta prva nosilca državnega prvenstva premagala še Dominika Janca in Luko Stražišarja (Rakek), Roka Trtnika in Nejca Erjavca (Mengeš) ter v polfinalu še Jožka Omerzela in Mitjo Omerzela (ŠD SU). Godec in Novel sta bila v drugem krogu boljša od Domna Zupančiča in Vida Zabukovca (ŠD SU), v četrtfinalu sta premagala Damjana Zelka in Luko Norčiča (Kema) ter v polfinalu še Tilna Cvetka in Aljaža Šmaljcelja (Krka), ki sta v četrtfinalu premagala druga nosilca Luko Breznika in Taja Lavriča (Inter Diskont/Arrigoni).

Izidi DP za članice in člane do 21 let

U-21 članice posamezno

U-21 člani posamezno

U-21 članice dvojice

U-21 člani dvojice