V Laškem se je nadaljeval posamični del obračunov na 15. Slovenia Openm Thermana Laško, ki velja za največji namiznoteniški turnir za športnike invalide. V zaključnih bojih je imela svoja predstavnika tudi Slovenija. Danes so se začeli tudi že ekipni boji.

Andreja Dolinar je v četrtfinalu svoje tekmovalne skupine priznala premoč Britanki Susan Gilroy (1:3), Luka Trtnik pa je naprej v osmini finala opravil z Japoncem Masachiko Inoujem (3:0), v četrtfinalu pa je bil zanj premočan zanj Egipčan Ahmed Sayed Mohamed (0:3).

»Z nastopi v posamični konkurenci sem zadovoljen in so zelo dobri. Vesel sem, ker sem prišel tako daleč. Danes sem začel dobro, v četrtfinalu pa je bil Egipčan prevelik zalogaj. Vse skupaj pa je dobra spodbuda za ekipno tekmovanje. Tam bom moči združil prav z Egipčanom, ki me je izločil. Po tihem računava na kolajno,« napoveduje 20-letni Luka Trtnik, ki je v Laškem prišel do dosežka kariere. Prvič mu je uspelo napredovati s predtekmovanja, za nameček pa je prišel med osem najboljših.

»Tekma je bilo zelo težka, a je imela nasprotnica res dober dan. Z mislimi smo pri igri dvojic, kjer pa sva z Barbaro dobili zahtevno skupino s Srbijo in Nemčijo, slednja je naša priložnost. Bo pa treba najprej dobiti dvojice,« pa je dejala Andreja Dolinar.