Miha Štamcar, 13.03.2018 ob 18:56

Po skoraj mesecu dni premora se je s tekmami 16. kroga nadaljevalo državno prvenstvo v obeh 1. SNTL. V prvi moški ligi sta bila na sporedu dva derbija, na obeh pa sta slavili domači ekipi, ki tudi vodita na prvenstveni lestvici. Branilka naslova, Krka, je s 5:1 premagala Maribor, težjo pot do dveh točk pa je imel Inter Diskont I, ki je bil na Ravnah s 5:3 boljši od Keme I. Na preostalih treh tekmah so se veselile gostujoče ekipe, Izolčani so s 5:1 slavili na Ptuju, Sobota je s 5:2 ugnala Savinjo Lean Rešitve, Mengeš I pa s 5:3 Kajuh Slovan. Tudi v prvi ženski ligi sta bili vodilni ekipi uspešni, Izolčanke so v gosteh s 5:0 premagale Jesenice, Vesna pa doma s 5:1 Pucončanke. Tretjeuvrščene Logatčanke so brez izgubljenega niza v gosteh odpravile Preserje, Muta z istim izidom Letriko, medtem ko je Kajuh Slovan doma s 5:3 premagal Ptuj.

Novomeščani niso imeli večjih težav v dvoboju z Mariborčani, ki so do edine zmage prišli po zaslugi Matica Slodeja, ki je bil boljši od Tilna Novaka. V domači ekipi sta po dvakrat zmagala Peter Hribar in Tilen Cvetko, eno zmago pa je dodal tudi Novak. Bolj so se morali za zmago potruditi Ravenčani, ki so trikrat zaostajali, nato pa so s tremi zaporednimi zmagami le prišli do zmage. Dve je prispeval Janez Petrovčič, ki je na nedavnem posamičnem državnem prvenstvu osvojil tretje mesto, eno pa Mitja Horvat, ki je pred tem dobil oba svoja dvoboja. Predvsem dramatičen je bil Petrovčičev obračun s Tomažem Pelcarjem, ki se je končal šele po petih nizih. V gostujoči ekipi se je z dvema zmagama izkazal Bojan Ropošta, enkrat pa je bil uspešen tudi Tomaž Pelcar.

David Orešnik je bil s tremi zmagami najbolj zaslužen, da so Mengšani v Ljubljani prišli do dveh točk. Po enkrat sta bila uspešna Andraž Avbelj in Klemen Jazbič, v ekipi Kajuh Slovana pa so po enkrat slavili Andraž Novak, Denis Pintar in Domen Peperko. Sobočani so prišli do zmage v dvoboju s Savinjo, po dvakrat sta zmagala Bojan Pavič in Tomaž Roudi, enkrat Gregor Kocuvan, v domači ekipi sta enkrat zmagala Jure Slatinšek in Patrik Rosc. Na gostovanju pri zadnjeuvrščenem Ptuju so Izolčani izgubili le en dvoboj, za domačine je bil uspešen Luka Kruščič, za goste pa dvakrat 17-letni Michele Vigini in dve leti starejši Erik Paulin, enkrat pa 15-letni Matija Novel.

Vodilne Izolčanke na Jesenicah niso imele težjega dela, izgubile so le dva niza, po dveh zmagi sta prispevali Lea Paulin in Urška Čokelj, eno pa Jana Ludvik. Tudi Vesna, ki ima na lestvici isto število točko kot Arrigoni (30), v domači dvorani ni imela večjih težav s Kemo. Ivana Zera in Kristina Pavič Rahotin sta zmagali dvakrat, enkrat Špela Trelec, edino zmago za gostje pa je prispevala Staša Matis.

Brez izgubljenega dvoboja so se z gostovanja v Preserju vrnile tudi Logatčanke. Dvakrat sta bili uspešni Nina Zupančič in Katja Gutnik ter enkrat Kaja Okorn. Lea Kadiš in Vesna Rojko z dvema zmagama in Živa Staniša z eno igralkam Letrike niso prepustile niti dvoboja, zato pa jej bilo toliko bolj napeto v obračunu med Kajuh Slovanom in Ptujem. Na koncu so se dveh točk veselile Ljubljančanke, za katero je odločilno zmago prispevala 15-letna Tjaša Novak, ki je bila boljša od vrstnice Nike Belaj. Novakova je bila boljša tudi od Daniele Butkovse Tomanič, dvakrat pa je bila v domači ekipi uspešna tudi Sara Opeka ter enkrat Tajda Šabanov, medtem ko je pri Ptujčankah trikrat slavila 17-letna Katja Krajnc.

Izidi 1. SNTL – moški

Izidi 1. SNTL ženske

Izidi 2. SNTL moški

Izidi 3. SNTL – Moški