V prvi ženski ligi Vzajemna 1. SNTL so bili na sporedu trije derbiji. V Zalogu je Kajuh Slovan s 5:3 premagal domačo Vesno, s 5:3 pa je v Logatcu slavila tudi Ljubljana, medtem ko je Letrika s 5:4 premagala Jeseničanke. Arrigoni je bil v svoji prvi tekmi v letošnji sezoni doma s 5:0 boljši od Preserja. V moški ligi Vzajemna 1. SNTL je novinec v ligi Cornilleau Mengeš II doma s 5:2 premagal Kajuh Slovan. S 5:2 je pred svojimi navijači slavil tudi Arrigoni v dvoboju s Savinjo, Mariborčani so s 5:3 ugnali Mengeš I, državni prvak Krka pa je bila s 5:1 boljša od Keme I.

V Zalogu sta se pomerili lanskoletni drugo in četrtouvrščena ekipa. V prvem krogu so Založanke visoko slavile na Jesenicah, medtem ko so Kodeljevčanke z minimalnim izidom izgubile z Logatcem. Tokrat so varovanke Špele Polončič le prišle do zmage, saj so v svojih vrstah imele razpoloženo Tjašo Novak, ki je dobila vse tri svoje dvoboje, tudi zadnjega proti Tjaši Supanič. Veliko zaslug za zmago Kajuh Slovana je imela tudi Lara Opeka z dvema zmagama, boljša je bila od Špele Trelec in Ivane Zere, ki je sicer svoji ekipi priborila eno zmago, dvakrat pa je bila uspešna Tjaša Supanič.

Na začetku državnega prvenstva se z dvema zmagama lahko pohvalijo tudi igralke Ljubljane. Povratnice v prvoligaško druščino so do nje prišle v Logatcu. V domači ekipi je s tremi zmagami blestela Nina Zupančič, zato pa so v gostujoči ekipi s po dvema zmagama svoj delež k zmagi prispevali sestri Nika in Zala Veronik, slednja je v osmi partiji dneva s 3:2 ugnala Katjo Gutnik, ki jo je pred tem s 3:0 premagala tudi Tamara Pavčnik.

Aktualne državne prvakinje, ki so bile v prvem krogu proste, so brez izgubljenega niza premagale Preserje. Po dvakrat sta zmagali Lea Paulin in Urška Čokelj, enkrat je bila uspešna še Minea Ljuca. V dvoboju ekip, ki sta v prvem krogu ostali praznih rok, je zmagovalke odločila šele deveta partija. Za veliko veselje domače ekipe je poskrbela 16-letna Lara Kompara, ki je po hudem boju ugnala 30 let starejšo Barbaro Jančič s 3:2 (-2, 9, -4, 5, 10). Pred tem je za domačo trikrat slavila Tina Mozetič, medtem ko je Kompara dodala še eno zmago, za Jeseničanke je dvakrat zmagala Mojca Smolej, po enkrat pa Nuša Bolte in Jančičeva.

Z dvema zmagama Mengeš II, Maribor in Krka

V prvem krogu lige Vzajemna 1. SNTL so se tri od petih tekem končale šele v deveti partiji, le v klubskem obračunu je druga ekipa Mengša s 5:3 premagala prvo ekipo, Ravenčani pa so brez izgubljenega dvoboja ugnali Savinjo. V drugem krogu so bili dvoboji manj izenačeni, zato pa nič manj zanimivi. Do svoje druge zmage so v dvoboju s Kajuh Slovanom prišli mladi Mengšani, kjer so spet vsi trije igralci najmanj po enkrat zmagali. Brez izgubljenega dvoboja se je z dvema zmagama izkazal Aljaž Frelih, dvakrat je slavil tudi Rok Trtnik, ki je sicer moral priznati premoč Denisa Pintarja, z eno zmago pa se je izkazal tudi Nejc Erjavec, ki je premagal Pintarja, boljši od njega pa je bil Andraž Novak.

Do druge zmage v letošnjem državnem prvenstvu so v domači dvorani prišli tudi Mariborčani. S tremi zmagami se je izkazal Danilo Piljak, z dvema pa Matic Slodej, medtem ko je za prvo ekipo Mengša dvakrat slavil David Orešnik in enkrat Klemen Jazbič. Svojih prvih dveh točk v letošnji sezoni so se veselili Izoljani, ki so na krilih Erika Pavlina in dveh Matije Novela premagali Savinjo. Za goste sta bila po enkrat uspešna Patrik Rosc in Jure Slatinšek.

Petkratni zaporedni državni prvaki, ki so v prvem krogu z minimalnim izidom premagali Arrgioni, so proti Pucončanom do zmage prišli že po šestih dvobojih. Z dvema zmagama sta se izkazala Tilen Cvetko in Lorencio Lupulescu, enkrat je bil uspešen tudi Tilen Novak, za gostje je enkrat slavili Tomaž Pelcar, ki je v prvem krogu zabeležil tri zmage, a to ni bilo dovolj za zmago njegove ekipe proti Mariboru.

Tekma med Soboto in Inter Diskontom I bo na sporedu 11. oktobra.

Izidi drugega Vzajemna 1 .SNTL ženske

Izidi drugega kroga Vzajemna 1. SNTL moški